Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram introduceert handige archiveer-functie

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2017, 8:43 CategorieApplicaties

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn dienst. De functie wordt ‘archiveren’ genoemd en daarmee wordt het mogelijk om foto’s die je liever niet meer openbaar hebt staan, te laten verdwijnen van je pagina. Hiervoor hoef je de foto’s echter niet definitief te verwijderen. Mocht je de foto op een later tijdstip toch weer online willen hebben, kan hij eenvoudig teruggehaald worden.

Instagram archiveren

Instagram maakte het nieuws omtrent de nieuwe functie via zijn eigen website bekend. De nieuwe functie zorgt ervoor dat je foto’s die je in het verleden hebt gedeeld, eenvoudig weg kunt halen voor het publiek. Zelf kun je de foto’s overigens wel terug zien in het archief en wanneer je daar behoefte aan hebt, ook weer terughalen om ze weer online te plaatsen.

Zo werkt archiveren op Instagram

Om een foto te archiveren die je al online hebt geplaatst, dien je op de ‘…’ button bij de post te klikken en vervolgens op ‘Archive’. Om te bekijken hoe jouw archief er inmiddels uitziet, kun je op jouw profiel rechtsbovenin op de button met het klokje en vervolgens de tekst archief klikken. Daar kun je ook kiezen voor ‘Show on Profile’ als je de foto toch weer liever online hebt staan. De archiveer-functie zit in versie 10.21 van zowel de iOS- als Android-app.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.