Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram test feature waarmee je foto’s in kleine groepen deelt

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2017, 9:17 CategorieApplicaties

Instagram test momenteel een feature waarmee het mogelijk is foto’s met een kleine groep mensen te delen die je kunt instellen als favoriet. Aan deze functie is al meer dan een jaar gewerkt. De stabiele release wordt in de komende maanden verwacht.

Instagram: foto’s delen met je favorieten

Dit weekend is de fotodeeldienst Instagram begonnen met het testen van een nieuwe feature. Gebruikers die meedoen met de test kunnen foto’s en stories delen met een select groepje mensen, die ze kunnen markeren als favorieten. Tegenover The Verge zegt producthoofd Robby Stein dat het team al een jaar aan de feature heeft gewerkt en dat de stabiele release in de komende maanden zal plaatsvinden. Door de foto’s met een select groepje mensen te delen, voorkom je dat andere mensen die foto’s te zien krijgen op het populaire sociale netwerk.

Wanneer je meedoet met de test, dan krijg je eerst de opdracht een lijst met favorieten samen te stellen. Dat doe je door op de foto’s van je familie en vrienden te tappen en aan te geven dat ze op die lijst horen. De favorieten kunnen op elk moment worden aangepast; de mensen die op de lijst staan, zullen geen notificatie krijgen wanneer ze erop worden gezet of eraf worden gehaald. De volgende keer dat je een foto of story plaatst, krijg je de vraag of je dat voor iedereen wil publiceren, of alleen voor de mensen op je lijst met favorieten.

Wanneer je een foto plaatst voor alleen je favorieten, dan krijgen die mensen de foto alsnog te zien in hun feed. De mensen die niet op de lijst staan krijgen de foto helemaal niet te zien. Voor de mensen op je favorietenlijst geldt ook dat ze bij een dergelijke post een groene badge te zien krijgen. Ook is het zo dat profielen een tab krijgen met je favorieten, waar alle foto’s die gedeeld zijn met die mensen teruggevonden kunnen worden. Uiteraard is het zo dat wanneer je een story deelt, die na 24 uur verwijderd zal worden — ook van deze tab.

Er zal geen limiet bestaan op het aantal favorieten, maar Instagram verwacht wel dat mensen ergens tussen de tien en dertig mensen op de lijst zullen plaatsen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.