Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Instant Tethering van Google komt naar Chromebooks’

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 9:15 CategorieChrome OS

Er is een experimentele functie gevonden binnen het Chrome OS, die mogelijk verklapt dat Instant Tethering ook naar Chromebooks zal komen. De functie werkt al helemaal en stelt sommige Android-apparaten in staat sneller het internet op te gaan.

Instant Tethering naar Chromebooks – gerucht

Vorig jaar introduceerde Google Instant Tethering voor Nexus- en Pixel-smartphones. Met deze functie is het voor een aantal Android-apparaten mogelijk sneller het internet op te gaan door de internetverbinding van een gekoppeld apparaat te gebruiken (zonder het invoeren van een wachtwoord). Zo kun je bijvoorbeeld je tablet onderweg op internet gebruiken, wanneer er geen simkaart in kan. En het ziet er nu naar uit dat het Chrome OS dezelfde functionaliteit zal ontvangen: de functie is namelijk als experimentele feature opgedoken.

De functie is nu al te gebruiken in de nieuwe Chrome OS Canary-build. Door naar chrome://flags/ te gaan en te zoeken naar Instant Tethering, is het mogelijk de functie aan te zetten. Daarna kun je er dus een ander apparaat aan koppelen, waardoor de internetverbinding automatisch kan worden gedeeld (mits hetzelfde Google-account aanwezig is op beide apparaten). Wanneer de feature ook wordt uitgerold naar de stabiele versie van het besturingssysteem voor de Chromebooks, heeft Google echter nog niet naar buiten gebracht.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.