Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 11 biedt ondersteuning aan voor lossless audio (flac)’

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2017, 9:22 CategorieiPad

Er is een gerucht verschenen over iOS 11. Het besturingssysteem zal namelijk ondersteuning gaan aanbieden voor flac (lossless audio). De ondersteuning is gespot in de ontwikkelaarsversie van het OS, dat nu voor ontwikkelaars te downloaden is.

Ondersteuning voor flac in iOS 11 – gerucht

Apple heeft naar verluidt ondersteuning voor flac toevoegt aan de mogelijkheden van iOS 11. Dat melden althans gebruikers van het forum Reddit, die de ontwikkelaarsversie van het besturingssysteem hebben geïnstalleerd op hun iOS-apparaat. De lossless audio-bestanden kunnen worden gesynchroniseerd via iCloud en kunnen vervolgens lokaal worden afgespeeld met de onlangs gepresenteerde bestandenapplicatie. Mocht dit kloppen, dan is dit de eerste keer dat Apple dit bestandsformaat ondersteunt.

Gebruikers van de producten van Apple die lossless audio willen afspelen zijn tot nu toe aangewezen op Apples eigen formaat, namelijk alac. In tegenstelling tot flac wordt dat bestandsformaat wel ondersteund door iTunes. Echter, flac is op dit moment het meest populaire formaat waarin muziek zonder kwaliteitsverlies kan worden opgeslagen, dus is het fijn om te zien dat Apple gebruikers meer opties geeft. Je moet de bestanden wel afspelen via de bestandenapp, maar dat zal de liefhebbers van dit formaat wellicht niet gaan tegenhouden.

Check hier welke iPads en iPhones allemaal toegang krijgen tot iOS 11.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.