Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 11 voor iPhone en iPad: Deze toestellen krijgen de update

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2017, 9:09 CategorieApple

Gisteravond heeft Apple de nieuwste versie van iOS gepresenteerd. iOS 11 moet komend najaar officieel verschijnen en kan op de meeste iPads en iPhones geïnstalleerd worden. Toch vallen er een paar modellen buiten de boot. Is jouw iPhone of iPad geschikt voor iOS 11? In dit artikel zetten we alle iPads en iPhones op een rij die de update naar de nieuwste versie van iOS kunnen verwachten.

Dit is er nieuw in iOS 11

Komende herfst, waarschijnlijk in september, wordt iOS 11 naar de mobiele apparaten van Apple uitgerold. Deze versie van het mobiele besturingssysteem brengt onder meer een nieuw bedieningspaneel, een vernieuwde App Store, een verbeterde werking van Siri en multiroom audiomogelijkheden voor HomeKit. Ook zijn er diverse optimalisaties voor de iPad doorgevoerd, waaronder een zogenaamde App Switcher voor multitasking en een dock waarin apps vastgezet kunnen worden. Een overzicht van alle vernieuwingen vind je in ons iOS 11 artikel.

Deze iPads en iPhones krijgen iOS 11

Niet alle toestellen die Apple in de afgelopen jaren uitgebracht heeft kunnen de update naar iOS 11 ontvangen. Een aantal modellen vallen buiten de boot, en die toestellen blijven dus steken op iOS 10. Dit jaar gaat het om de iPhone 5, iPhone 5c en de vierde generatie iPad. Oudere toestellen zijn eerder al uitgesloten van grote updates. De nieuwste versie van iOS zal alleen te downloaden zijn op de volgende toestellen;

De iPhone 5, 5c en iPad 4 krijgen dus geen update naar iOS 11 maar kunnen nog wel op ondersteuning vanuit Apple rekenen. Dit in de vorm van kleine updates.

Lees meer over de nieuwe iPad Pro met 10.5-inch scherm.

 • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Reacties

 1. Marjan de Visser
  11 januari, 2018 om 11:08

  Ik vind het NIET kunnen dat mijn ipad 2 uit 2011 niet te updaten is.
  Ik heb gewoon geen geld om een nieuwe te kopen.
  Ik ben niet blij.

  • None
   01 april, 2018 om 18:12

   Beste,
   Echter was het jouw keuze geweest om een oude generatie iPad aan te schaffen. bovendien is de iPad 2 allang niet meer beschikbaar bij Apple. Apple regelt 4 jaar support. Ipad 2 is 5 jaar oud.

   • KoenVW
    26 mei, 2019 om 10:48

    Geachte,

    Mijn ipad heb ik aangekocht in 2011, toen was het een nieuw model. Het toestel doet het nog perfect, waarom zou ik het wegdoen? Omdat Apple beslist dat het voor hen tijd is dat ik nog eens langs hun kassa passeer? Ik wil gerust bijbetalen voor een software update, maar ik weiger een prima toestel weg te doen “omdat er een nieuw model beschikbaar is”.

  • Djavenslyjanssen
   13 oktober, 2018 om 13:02

   Mijn iPad 4 kan ook niet meer ik ben ook boos

 2. Mirjam
  29 januari, 2018 om 20:17

  Ik hoop met deze arrogantie dat ze een nokia toekomst tegemoet gaan!!!!!

 3. Jannie Arbouw
  17 maart, 2018 om 6:24

  Ik vind dit heel erg wat Apple ons aandoet

 4. Jannie Arbouw
  17 maart, 2018 om 6:28

  Dit vind Ik heel erg

 5. Antoni
  09 april, 2018 om 15:44

  Helaas wordt Apple steeds arroganter, luistert steeds minder naar z’n gebruikers en steeds meer naar de concurrentie.
  Onder het mom van ‘steeds veiliger’ worden we opgescheept met allemaal nutteloze features. En de app-makers kunnen weinig anders dan zich schikken naar de grillen van Apple. Bijvoorbeeld: Ook al is een app geschikt voor een eerdere OS, dan wordt er toch een meer recente systeem-eis aan verbonden.
  En helaas gaat het met het Mac-OS dzelfde kant uit.
  Advies: niet updaten van iOS en apps.

 6. …..
  13 mei, 2018 om 11:00

  Ik vind het niet eerlijk ik heb net een iPhone 5 gekregen en ik kan niets mee downloaden zelfs geen imovie

 7. a
  17 mei, 2019 om 21:30

  Waarom kan er op een ipad 4 geen nieuwere update dan een 10.3.3

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.