Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 11 voor iPhone en iPad: Deze toestellen krijgen de update

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2017, 9:09 CategorieApple

Gisteravond heeft Apple de nieuwste versie van iOS gepresenteerd. iOS 11 moet komend najaar officieel verschijnen en kan op de meeste iPads en iPhones geïnstalleerd worden. Toch vallen er een paar modellen buiten de boot. Is jouw iPhone of iPad geschikt voor iOS 11? In dit artikel zetten we alle iPads en iPhones op een rij die de update naar de nieuwste versie van iOS kunnen verwachten.

Dit is er nieuw in iOS 11

Komende herfst, waarschijnlijk in september, wordt iOS 11 naar de mobiele apparaten van Apple uitgerold. Deze versie van het mobiele besturingssysteem brengt onder meer een nieuw bedieningspaneel, een vernieuwde App Store, een verbeterde werking van Siri en multiroom audiomogelijkheden voor HomeKit. Ook zijn er diverse optimalisaties voor de iPad doorgevoerd, waaronder een zogenaamde App Switcher voor multitasking en een dock waarin apps vastgezet kunnen worden. Een overzicht van alle vernieuwingen vind je in ons iOS 11 artikel.

Deze iPads en iPhones krijgen iOS 11

Niet alle toestellen die Apple in de afgelopen jaren uitgebracht heeft kunnen de update naar iOS 11 ontvangen. Een aantal modellen vallen buiten de boot, en die toestellen blijven dus steken op iOS 10. Dit jaar gaat het om de iPhone 5, iPhone 5c en de vierde generatie iPad. Oudere toestellen zijn eerder al uitgesloten van grote updates. De nieuwste versie van iOS zal alleen te downloaden zijn op de volgende toestellen;

Bekijk ook  Player Unknown’s Battlegrounds komt naar mobiele apparaten

De iPhone 5, 5c en iPad 4 krijgen dus geen update naar iOS 11 maar kunnen nog wel op ondersteuning vanuit Apple rekenen. Dit in de vorm van kleine updates.

Lees meer over de nieuwe iPad Pro met 10.5-inch scherm.

 • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Reacties

 1. Marjan de Visser
  11 januari, 2018 om 11:08

  Ik vind het NIET kunnen dat mijn ipad 2 uit 2011 niet te updaten is.
  Ik heb gewoon geen geld om een nieuwe te kopen.
  Ik ben niet blij.

 2. Mirjam
  29 januari, 2018 om 20:17

  Ik hoop met deze arrogantie dat ze een nokia toekomst tegemoet gaan!!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.