Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 11 laat gebruikers gemakkelijker wifi-wachtwoord met elkaar delen’

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2017, 8:45 CategorieiPad

Besturingssysteem iOS 11 krijgt mogelijk een feature waarmee het voor gebruikers mogelijk wordt het wifi-wachtwoord met een ander te delen. Apple heeft zelf deze functie nog niet aangekondigd, dus scharen we dit bericht voorlopig nog onder het kopje ‘geruchten’.

Makkelijk wifi-wachtwoord delen in iOS 11 – gerucht

Wanneer vrienden over de vloer komen die vragen om het wifi-wachtwoord, dan moet je soms de router opzoeken, omdraaien en die vreselijke combinatie van letters en cijfers opnoemen (wat soms ook niet in één keer goed gaat) of een foto opzoeken die je maanden geleden hebt gemaakt van de onderkant van het apparaat. Dat kan gemakkelijker en dat weten grote techbedrijven ook. Met iOS 11, tijdens WWDC 2017 aangekondigd, wordt dat waarschijnlijk ook gemakkelijker, dankzij een nog niet aangekondigde deelfunctie.

Het lijkt er namelijk op dat iOS 11 gebruikers in staat stelt het wifi-wachtwoord snel en pijnloos met een ander te delen, meldt 9to5Mac. Dat kan geheel digitaal, zodat je niet meer achter de bank of in de meterkast hoeft te kruipen. Het zou simpel werken: wanneer een iOS 11-apparaat op een netwerk komt, krijgt de bewoner een pop-up met de vraag of die de wifi-verbinding met dat apparaat wil delen. Druk op ‘verstuur wachtwoord’ en de andere iPhone vult het wachtwoord dan automatisch in. De apparaten moeten wel dicht bij elkaar zijn.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.