Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 11 stelt andere ontwikkelaars in staat van nfc gebruik te maken’

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2017, 9:46 CategorieiPad

Ondanks dat Apple een hoop informatie over iOS 11 naar buiten gebracht heeft, blijven er toch geruchten verschijnen. Zoals over de nfc-chip. Andere ontwikkelaars zouden namelijk ook toegang kunnen krijgen tot die chip in de smartphones en tablets.

iOS 11 en de nfc-chip

Het ziet ernaar uit dat de nfc-chip in de iPhone en iPad binnenkort ook voor andere dingen dan alleen Apple Pay gebruikt kan worden. Dat blijkt uit documenten die Apple heeft vrijgegeven over iOS 11. Dat besturingssysteem voegt namelijk ondersteuning toe voor Core NFC voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus (en waarschijnlijk ook toekomstige hardware). In de documenten wordt de feature beschreven als “een nieuw framework voor het lezen van Near Field Communication-tags en -data”. Mogelijk krijgen andere apps dus toegang tot de chip.

Door de chip open te stellen voor andere ontwikkelaars en applicaties, kunnen iPhone- en iPad-gebruikers straks wellicht dingen doen als het sneller koppelen van hun smart device met een bluetooth-speaker of -soundbar (zoals Android-gebruikers al een tijdje kunnen). Ook kunnen ze mogelijk inchecken bij het ov (wanneer die functie goed werkt). Maar het zou ook zomaar kunnen dat Apple de functie blijft beperken, om het magische aan hun apparaten niet kwijt te raken. Ook kan het natuurlijk voor een aantal privacyzorgen gaan zorgen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.