Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt nieuwe filters naar Pix-app

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2017, 16:51 CategorieApplicaties

Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor zijn foto-app Pix. De app was oorspronkelijk bedoeld om iPhone-foto’s te voorzien van wat extra flair, maar krijgt nu wat extra mogelijkheden. De ingebouwde kunstmatige intelligentie kan foto’s nu veranderen in kleine kunstwerkjes.

Vernieuwde Pix-app

De vernieuwde Pix-app is vandaag voorzien van elf verschillende stijlen om foto’s te veranderen. Bij elk van die stijlen is het mogelijk om middels een schuifje te selecteren hoe ver dat effect moet gaan. Het kan dus vrij ver gaan, waardoor er vrijwel niets overblijft van de oorspronkelijke foto, maar het kan ook een wat milder effect zijn.

Microsoft zegt dat de nieuwe functies zijn ontwikkeld in samenwerking met zijn Aziatische onderzoekslaboratorium en in samenwerking met Skype. Daarnaast maakt de software gebruik van machine learning. De kunstmatige intelligentie die in de app ingebouwd zit heeft verschillende schilderijen ‘bestudeerd’ om de stijlen te leren.

De software die helpt om foto’s in schilderijen te veranderen is op eenzelfde manier getraind als Google deed bij DeepDream. Ook die software maakte van foto’s speciale beelden met allerhande bizarre effecten.

In een aankondiging laat Josh Weisberg, programmamanager bij Microsoft, weten dat de nieuwe functies ter amusement bedoeld zijn. “In het verleden waren veel van onze pogingen die te maken hadden met KI en deep learning bedoeld om foto’s mooier te maken en de beeldkwaliteit te verbeteren. Dit gaat meer om het plezier ervan. Ik wilde iets cools en kunstzinnigs doen met mijn foto’s.”

Extra mooi aan de nieuwe functie is overigens dat deze gewoon offline werkt. Er is dus geen internetverbinding voor nodig. Pix laat je apparaat zelf de nodige berekeningen uitvoeren en heeft dus geen toegang tot de cloud nodig.

  • Microsoft Pix
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.