Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft nog altijd bezig met ontwikkeling van opvouwbare tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2017, 23:33 CategorieMicrosoft

Microsoft is nog altijd bezig met een opvouwbare tablet, blijkt uit een patent dat onlangs is aangetroffen. Het Amerikaanse patentbureau heeft ze gepubliceerd.

Tabletdelen

De plaatjes laten zien hoe Microsoft vooral werk maakt van de verbinding tussen de twee tabletdelen. Uitgeklapt vormen deze één groot scherm, ingeklapt een apparaat dat wellicht ongeveer zo groot is als een smartphone. Met een veer en magneten wordt de scharnierende verbinding tussen de twee tabletdelen gerealiseerd.

Drie gebruiksstanden

Met het apparaat moet het dus mogelijk zijn om de tablet volledig dubbel te klappen, 180 graden, rug tegen rug. Het apparaat kan op drie manieren worden gebruikt: 0 graden (gesloten), 180 graden (plat geopend) en 360 graden (geheel geopend).

Kickstand-uitvinder

In de 180 graden-stand zou één user interface te zien zijn, terwijl in de andere configuraties verschillende interfaces op elk van de twee schermen is te zien. De uitvinder van Microsoft die het patent heeft ingeleverd is Kabir Siddiqui, waar we al eerder van hebben gehoord. Hij heeft ook de kickstand van de Microsoft Surface ooit gepatenteerd, een patent dat we dus tot werkelijkheid hebben zien komen.

Tablet in broekzak

Het valt altijd te bezien of dergelijke patenten in een daadwerkelijk product worden verwerkt. Dat Microsoft veel moeite steekt in de ontwikkeling van een dubbelklapbare tablet is inmiddels echter wel duidelijk. Dus misschien zien we over enige tijd een tablet die je in je broekzak kunt steken, dubbelgevouwen uiteraard.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.