Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft onthult een aantal grote veranderingen aan Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2017, 11:00 CategorieWindows

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 gelanceerd, die een aantal grotere veranderingen met zich meebrengt. Zo zal het actiecentrum een make-over krijgen en kunnen gebruikers hun favoriete websites aan de startbalk vastmaken.

Grote veranderingen voor Windows 10

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht, die een aantal dingen zal veranderen aan het besturingssysteem. Deze aanpassingen zijn nog niet beschikbaar voor reguliere gebruikers en zullen hoogstwaarschijnlijk worden geïntroduceerd wanneer Microsoft de Fall Creators Update lanceert, later dit jaar. De verwachting is dat die update in oktober of november verschijnt.

Actiecentrum

Het actiecentrum zal er straks anders uitzien. Niet alleen zal er een andere kleur kunnen worden gebruikt, ook de indeling wordt aangepast. Notificaties worden voortaan onderverdeeld in apps. Door ze onder te verdelen in groepen, wordt het een stuk overzichtelijker om te zien welke notificaties er allemaal zijn binnengekomen.

Apps vastzetten aan startbalk

Het is al mogelijk apps vast te zetten aan de startbalk, maar nu is het ook mogelijk specifieke websites op je balk te plaatsen. Het is wel zo dat die websites dan vervolgens worden geopend in de Microsoft Edge-browser. Op dit moment is het nog niet bekend of de browser aan te passen is.

Verbeteringen aan Cortana

Hoewel de digitale assistent Cortana nog lang niet zo bruikbaar is in Nederland als in Amerika, is het toch het vermelden waard wat er allemaal gaat veranderen aan de stemassistent (voor het geval ze straks ineens wel Nederlands verstaat en spreekt). Ze kan straks een reminder instellen wanneer je een poster voor een film scant, bijvoorbeeld. Middels de lassofunctie kunnen gebruikers specifieke elementen aanwijzen, zodat Cortana weet waar ze moet zoeken.

Meer ondersteuning voor de stylus

Windows 10 zal straks beter overweg kunnen met de stylus. Het paneel dat daarvoor bestemd is ondersteunt straks meer bewegingen en emoji, zal teksten beter kunnen verwerken en zal handschriften beter herkennen. Geschreven tekst zal straks direct worden omgezet naar digitale tekst. Ook kun je al geschreven woorden selecteren en verbeteren, mocht dat nodig zijn. Ook kun je met de stylus door apps en websites scrollen. Windows 10 zal ook kunnen aangeven waar je voor het laatst bent geweest met de accessoire.

Emoji in sociale media en berichten

Microsoft wil het gemakkelijker maken emoji in te voegen in berichten en sociale media, door daar een snelkoppeling voor te maken. Door die snelkoppeling te activeren, roep je een scherm op waarin de emoji staan gepresenteerd.

Nieuw aanraaktoetsenbord

Het nieuwe aanraaktoetsenbord in Windows 10 zal worden voorzien van woordvoorspelling, emoji-suggesties, ondersteuning voor één hand en woordherkenning wanneer je schrijft met je vinger of een stylus. Ook kun je voortaan teksten dicteren.

Overige aanpassingen

  • Url’s van websites kunnen worden gekopieerd via de deelpagina;
  • Verbeterde ondersteuning voor hdr-monitors;
  • Gemakkelijk kunnen wisselen tussen open en gesloten wifi-netwerken (publiek en privé).

Lees ook vooral alle andere kleine aanpassingen die Microsoft heeft doorgevoerd op de daarvoor bestemde pagina.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.