Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goed nieuws: minder pop-ups voor beoordelingen in iOS-apps

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 10:26 CategorieiPad

Het is persoonlijk, maar al die pop-ups van apps die een beoordeling van je willen in de App Store zijn een behoorlijk groot punt van irritatie. Elke keer weer de vraag of je even de tijd wilt nemen om de app te beoordelen. Gelukkig komt aan die pop-ups nu een einde, zo laat Apple weten.

Nou, een einde is niet helemaal waar maar Apple gaat het gebruik van die vervelende pop-ups wel aan banden leggen. Het bedrijf heeft de voorwaarden van de App Store bijgewerkt en daarin staat hoe ontwikkelaars voortaan om beoordelingen van hun apps mogen vragen. Er gelden voortaan twee belangrijke voorwaarden;

Ten eerste moeten ontwikkelaars de nieuwe ‘review pop-up’ die Apple zelf ontwikkeld heeft gebruiken. Deze pop-up heeft een andere vormgeving en maakt het mogelijk een beoordeling achter te laten zonder dat je de betreffende app hoeft te verlaten. Dat is al stukken beter, maar het wordt nog beter want de tweede voorwaarde is dat ontwikkelaars maximaal driemaal per jaar aan een gebruiker mogen vragen een review achter te laten. Ongeacht hoe vaak een app van een update voorzien wordt. En wanneer de gebruiker een review achtergelaten heeft krijgt hij of zij nooit meer een pop-up te zien.

Voor ontwikkelaars is er ook goed nieuws. Zij wilden je namelijk pushen voor een nieuwe beoordeling na een update omdat Apple de scores automatisch resette nadat een app van een update voorzien was. Ook dat kan nu door ontwikkelaars aangepast worden waardoor ze hun score ook na een update behouden en jou minder hoeven lastig te vallen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.