Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe design Twitter wordt sneller en gebruiksvriendelijker

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2017, 17:55 CategorieApplicaties

Vorig jaar nog vroeg Twitter om feedback van zijn gebruikers. De vele opmerkingen die het toen kreeg, zijn nu verwerkt in een update die het product “lichter, sneller en gebruiksvriendelijker” moet maken. De veranderingen hebben effect op alle platformen, van de reguliere site tot de apps.

Vernieuwd Twitter

We schreven het al: Twitter wordt vernieuwd. Alle onderdelen van de site worden vereenvoudigd, en iets minder rommelig ontworpen. Daarmee zou het sociale medium makkelijker en fijner in gebruik moeten zijn. De gedachte is verder om alle apps, voor zowel iOS als Android, meer naar elkaar toe te brengen. Daardoor zou het complete platform wat consistenter moeten voelen.

Er zijn ook kleine ontwerpveranderingen. Het reactiesymbool ziet er nu uit als een pijltje, wat volgens Twitter verwarrend was. We lezen dat gebruikers dachten dat ze een Tweet konden verwijderen, of naar de vorige pagina konden surfen middels dat pijltje. Nu wordt dat veranderd naar een spreekwolkje.

Verder komen er wat andere kleine vernieuwingen: Twitter brengt minder knoppen in beeld en verplaatst die in plaats daarvan naar een navigatiemenu aan de zijkant. Daar staan secties als profiel, instellingen en privacy gegroepeerd. De bedoeling is om navigatie zo eenvoudiger en consistenter te maken.

Tot slot meldt Twitter dat er voor gebruikers van de Android en iOS-versies van de dienst voortaan direct een overzicht is met alle likes, reacties en retweets van hun betreffende berichten. Op die manier moet het makkelijker zijn een overzicht te krijgen van wat er gebeurd is terwijl een gebruiker offline was.

Uitrol vernieuwingen

Gemeld wordt dat de vernieuwingen de komende dagen en weken doorgevoerd worden. Vandaag is er een begin gemaakt met de uitrol van de nieuwe functies. Die komen naar de reguliere site, de apps voor Android en iOS, Tweetdeck en naar Twitter Lite.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.