Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screenshots onthullen mogelijk nieuwe layout Windows 10 Mobile

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2017, 17:15 CategorieWindows

Er is een stel screenshots online verschenen, die vermoedelijk de toekomstige layout van Windows 10 Mobile tonen. De beelden, die op de Italiaanse site Aggiornamenti Lumia verschenen, tonen een mobiel besturingssysteem met een vernieuwd startscherm, notificatiescherm en de Continuum-functie.

Vernieuwingen Windows 10 Mobile

Uit de screenshots blijken een aantal vermoedelijke vernieuwingen van het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Het zou daarbij wel gaan om een vroege interne proefversie. Microsoft schijnt de versie nog lang niet klaar hebben voor de consument.

  • Startmenu: De belangrijkste vernieuwing betreft uiterlijk heeft betrekking op de live tiles van het startmenu. Daarin zien we nu submenu’s, waarmee de mobiele variant van het OS ogenschijnlijk soortgelijke functies krijgt als de dekstopversie.
  • Notificatiescherm: Binnen het notificatiescherm van Windows 10 Mobile zijn nu ook meldingen te zien zoals op de desktop.
  • Continuum: De twee hiervoor genoemde vernieuwingen passen eigenlijk onder de noemer ‘Continuum’. Microsoft wil Windows 10 Mobile namelijk laten lijken op de desktopvariant. De gedachte is dat mobiele telefoons straks ook als desktop gebruikt kunnen worden, en daar hoort het gelijktrekken van de mogelijkheden van de twee besturingssystemen bij.

Toekomst Windows 10 Mobile

Voorlopig legt Microsoft niet al teveel druk op de ontwikkeling van Windows 10 Mobile. Het besturingssysteem heeft net – net als de desktop – een upgrade gekregen naar de Creators Update. Daar komt bij dat het marktaandeel maar erg klein is: Android en iOS zouden bijna 99 procent van de mobiele markt in handen hebben.

Tegelijk blijft Microsoft zich toeleggen op de verdere ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem. De centrale gedachte is om in de toekomst ook Fluent Design naar de mobiele versie te brengen. Verder legt Microsoft veel nadruk op de ontwikkeling van Cortana en de introductie van nieuwe functies binnen die digitale assistent. Het heeft verder al eens laten weten niet van plan te zijn te stoppen met Windows 10 Mobile.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.