Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ontwikkelaar ontdekt drag-en-drop-functie voor iPhone met iOS 11

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2017, 8:58 CategorieiPhone

Een ontwikkelaar heeft in de bèta van iOS 11 een drag-en-drop-functie ontdekt die ook op de iPhone werkt en dus niet alleen op de iPad. Mogelijk testte Apple de functie dus ook op haar smartphones, maar is er besloten die functie er toch uit te halen.

Slepen en laten vallen op een iPhone met iOS 11

Mocht je straks een iPad met iOS 11 hebben, dan kun je gebruikmaken van de drag-en-drop-functie (een bestand oppakken, verslepen en laten vallen op de plek waar je hem wil hebben). Deze functie is exclusief voor de tabletlijn van Apple, maar werd op een zeker moment ook getest op de iPhone. Dat laat een ontwikkelaar zien, die de functie heeft ontdekt op zijn iPhone met de bèta van iOS 11 geïnstalleerd. De functionaliteit zit nu diep verborgen in het systeem van de iPhone en is voor niet-ontwikkelaars in feite onvindbaar.

Het enige wat dit verteld is dat Apple de functie dus ook op haar smartphone aan het testen was. Reken er dus niet op dat je straks direct toegang krijgt tot dezelfde functionaliteit als op de iPad. Tenminste: nu in elk geval niet, het kan natuurlijk zijn dat Apple op een later moment besluit alsnog de mogelijkheid naar de iPhone te brengen. Wellicht dat de jailbreak community nog een oplossing kan aanbieden, maar voorlopig zit het er dus niet in dat je bestanden kunt verslepen en laten vallen op je iPhone — alleen op de iPad dus.

Deze iPhones en iPads krijgen de update naar iOS 11.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.