Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Plex kan nu ook video’s afspelen die lokaal staan opgeslagen

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2017, 12:35 CategorieApplicaties

Het team achter Plex heeft een update uitgebracht voor de Android-versie van de app, waardoor lokaal opgeslagen bestanden kunnen worden afgespeeld. Zo ben je in staat om bijna al je videobestanden op je smartphone of tablet af te spelen — ook zonder server in huis.

Download de update voor Plex op Android

Mocht je Plex gebruiken op je Android-smartphone of -tablet voor het afspelen van content die te bereiken is via een server in huis (bijvoorbeeld een oude laptop of juist een NAS), dan hebben we goed nieuws: de app kan voortaan namelijk ook bestanden afspelen die lokaal staan opgeslagen (zoals je bijvoorbeeld de VLC-mediaspeler gebruikt). Daardoor wordt deze app in één keer dubbel zo handig, aangezien je nu één applicatie nodig hebt voor het afspelen van content — of die nu op je server of je smart device staat.

Plex zelf noemt een aantal bestandsformaten op de updatepagina binnen Google Play, zoals mp4, mkv, avi en wmv, maar er zijn nog een aantal bestanden die worden ondersteund. De meest populaire bestandsformaten worden ondersteund. Mocht één van die bestanden toevallig een film of serie zijn, dan zal Plex, mits er een internetverbinding is, de juiste informatie, zoals een poster of beschrijving, binnenhalen. Versie 6 van de app is nu beschikbaar in Google Play. En anders kun je natuurlijk altijd het apk-bestand binnenhalen.

  • Plex
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.