Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De populaire Nova Launcher integreert het Google Now-paneel

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2017, 9:00 CategorieApplicaties

De makers van de populaire Nova Launcher hebben laten weten dat het Google Now-paneel is geïntegreerd met de applicatie. Dat houdt in dat je dat paneel kunt aanspreken door van links naar rechts te vegen op het thuisscherm van je smartphone of tablet.

Nova Launcher en het Google Now-paneel

De mensen die de Nova Launcher op hun Android-smartphone of -tablet gebruiken krijgen vanaf nu toegang tot het Google Now-paneel aan de linkerkant. Dat paneel was voorheen alleen weggelegd voor Nexus- en Pixel-apparaten (en sommige van Sony), omdat Google wat beperkingen had opgelegd ten aanzien van het gebruik van Google Now. Die beperkingen waren gedeeltelijk opgeheven, maar het was nog steeds niet gemakkelijk Now te integreren in een andere app. De makers van Nova hebben daar dus een oplossing voor gevonden.

Je dient een extra app op je Android te installeren om via Nova Launcher toegang te krijgen tot het Google Now-paneel. Die extra app wordt vanaf versie 5.3 bèta ondersteunt en is via APK Mirror te downloaden. De app in kwestie heet Nova Google Companion en zorgt er dus voor dat de integratie slaagt. Je hebt hiervoor niet de Prime-versie van Nova nodig; wel dien je tenminste Android 6.0 Marshmallow te hebben op je device. Het kan zijn dat nog niet alles werkt: het is dan ook nog een vroege versie van de functie. Hier vind je Nova’s nieuwe versie.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.