Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm kondigt nu al Quick Charge 4.0+ aan

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2017, 9:34 CategorieHardware

Qualcomm heeft deze week de opvolger van Quick Charge 4.0 aangekondigd. En dat terwijl er nog geen apparaten met 4.0 zijn. Charge 4.0+ zal drie verbeteringen doorvoeren aan de huidige snellaadtechnologie voor mobiele apparaten.

Dit is Quick Charge 4.0+

Op moment van schrijven bestaan er een aantal snellaadmogelijkheden voor mobiele apparaten, die ervoor zorgen dat de apparaten met steeds grotere accu’s alsnog relatief snel opgeladen kunnen worden. De Quick Charge-technologie van Qualcomm blijft vooralsnog één van de populairste opties en een versie daarvan is aanwezig op toestellen als de Samsung Galaxy S8 en de LG G6. Versie 4.0 was de meest recente versie, maar er zijn nog geen apparaten uitgerust met die technologie. Toch is er nu al een opvolger aangekondigd.

Quick Charge 4.0 werd in november aangekondigd en is dus nog relatief jong. Nu heeft Qualcomm nog niet Quick Charge 5.0 gepresenteerd, maar Quick Charge 4.0+. 4.0+ kan apparaten zo’n vijftien procent sneller opladen, laat de fabrikant weten. Ook is het zo dat de plusversie veiliger is, omdat de stroom altijd langs het meest coole pad zal lopen en dus warme plekken zal vermijden. Daarnaast zijn er nog een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen: zo wordt zowel het apparaat als de oplader zelf constant gecontroleerd op warmte.

Opladers van Quick Charge 4.0+ zullen werken met apparaten die 4.0, 3.0 en 2.0 ondersteunen. Het eerste apparaat dat Charge 4.0+ ondersteunt is de onlangs aangekondigde Nubia 217.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.