Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomms nieuwe vingerafdruklezer zit onder het scherm

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2017, 10:27 CategorieHardware

Fabrikant Qualcomm heeft nieuwe vingerafdruksensoren gepresenteerd, die onder het scherm van een mobiel apparaat geplaatst kunnen worden. Ook is het zo dat deze vingerafdruklezers onder water gebruikt kunnen worden.

Nieuwe vingerafdruksensoren van Qualcomm

Qualcomm heeft de Fingerprint Sensors aangekondigd, een nieuwe naam voor Sense ID. Dit zijn nieuwe vingerafdruklezers, die onder het scherm van een smartphone of tablet geplaatst kunnen worden. Ook werken de sensoren onder een glaslaag en onder water. Deze nieuwe vingerafdruklezer kun je gebruiken door je vinger dus gewoon op het scherm te drukken, uiteraard wel op een specifieke plek. Ook kan de sensor op de achterkant van een metalen smartphone worden geplaatst — maar dan natuurlijk direct in het design.

Qualcomm maakt gebruik van ultrasonische sensoren, die door glas en metaal informatie kunnen aflezen. Mits die materialen natuurlijk niet té dik zijn. De fabrikant presenteert de nieuwe technologie op een smartphone van telefoonfabrikant Vivo, tijdens Mobile World Congress Shanghai dat deze week plaatsvindt. Het duurt overigens nog wel even voordat we de eerste smartphones met deze technologie aan boord gaan tegenkomen. De verwachting is dat de eerste apparaten met deze sensoren aan boord in de zomer van 2018 verschijnen.

Voor meer informatie over de Vivo-smartphone met de vingerafdrukscanner onder het glas, klik je hier.

Snapdragon 450 brengt betere prestaties naar mid-range toestellen

Ook heeft Qualcomm een nieuwe Snapdragon-processor aangekondigd: de 450. Dit is een octacore-processor, met acht ARM Cortex-A53-kernen. Deze kernen hebben een maximale snelheid van 1,8GHz en zijn ook een stuk efficiënter dan voorganger 435. Daarnaast krijg je tot vier uur aan extra energie uit je accu en is er een toename van 25 procent op het gebied van prestaties. Op het gebied van graphics is er ook een toename van 25 procent, claimt de fabrikant, aangezien er dit keer gekozen is voor de Adreno 506-gpu.

Andere verbeteringen op een rijtje:

  • Ondersteuning voor twee dertien megapixel-camera’s en een enkele 21 megapixel-camera
  • Usb 3.0
  • Video in zestig frames per seconde
  • Ondersteuning voor realtime bokeh-effecten

De processor biedt ondersteuning aan voor schermen met een maximale resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en Quick Charge 3.0. De eerste smartphones met deze processor worden aan het einde van het jaar verwacht.

  • Delen:
HTC U11
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.