Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Bixby minst geliefde knop op Galaxy S8 (Plus)

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2017, 23:17 CategorieAndroid

Steeds meer gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus willen de speciale Bixby-knop voor iets anders gebruiken. De virtuele spraakassistent van Samsung, die niet in het Nederlands kan worden toegesproken, wordt vervangen via apps die er van alles van kunnen maken. Bijvoorbeeld een knop om er de grote concurrent Google Assistant mee te openen.

Hackers

Samsung heeft er aanvankelijk voor gezorgd dat de Bixby-knop nergens anders voor gebruikt kan worden. Zo’n opmerking is natuurlijk olie op het vuur van hackers. Die hebben inmiddels aardig wat apps online gezet om Bixby toch een andere functie mee te geven.

Downloaden

De ergernis over Bixby groeit, omdat de virtuele assistent veel functies ontbeert die concurrenten als Siri en Google Assistant wel hebben. Tegelijkertijd is het veiligheidshalve door Samsung zelf onmogelijk gemaakt om op een eenvoudige, legale manier een andere functie aan de Bixby-knop op de Galaxy S8-toestellen te geven. Die ergernis wordt opgelost door apps als deze, gewoon te downloaden uit de Play Store, waarmee de eigenaar van een Galaxy S8 (Plus) een aantal andere functies aan de knop aan de zijkant van het apparaat kan geven.

BixBye

Zo is het mogelijk om via zo’n alternatieve Bixby-app een ander muzieknummer op te zetten, ermee te scrollen, het kan als tweede home-knop dienen of het telefoongeluid uitzetten. Je kunt er een zoekknop van maken, een screenshot mee laten maken of de Google Assistant laten openen. Inmiddels zijn er vele apps, met spannende namen als BixBye, Custom Bixby Button, bxActions en BixRemap. Welke de beste is, moeten de gebruikers van de telefoon zelf uitzoeken. Het is verstandig om ze allemaal na elkaar te proberen en dan een keuze te maken. Alle Bixby-apps zijn gratis, op een enkele pro-versie na.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.