Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 8 sneller dan iPhone 7S Plus’

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2017, 21:00 CategorieAndroid

Uit een gelekt benchmarkresultaat van de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 (hierboven een plaatje van een eerder uitgelekte dummy), die pas over enkele maanden wordt gepresenteerd, blijkt dat de nieuwe 6,3-inch phablet van Samsung beter presteert dan de iPhone 7S Plus.

Racemonster

Volgens berichten over de benchmarktest van de Galaxy Note 8 prijkt deze nieuwe phablet straks helemaal bovenaan in de lijst van smartphones, als het gaat om prestaties en snelheid. Het racemonster laat dus zelfs de iPhone 7s Plus achter zich. En die leek een tijdlang onverslaanbaar.

Benchmarktest

Er zijn meerdere benchmarktests geweest waarbij een nog onbekende Samsungtelefoon met typenummer SM-N950F te zien was. Verwacht wordt dat dit het typenummer wordt van de Samsung Galaxy Note 8 en aan de prestaties te oordelen, kan het geen ander toestel zijn. De Sm-N950F scoorde 488 punten in de test, en liet daarmee de iPhone 7S Plus achter zich die niet verder komt dan 417 op hetzelfde benchmarkplatform.

Adviesprijs

De Galaxy Note 8 wordt dit najaar verwacht voor een adviesprijs van 999 euro. Het scherm wordt volgens vele bronnen 6,3 inch groot. Het toestel beschikt over een 4K Ultra HD-resolutie (4428 x 2160 pixels) en het scherm loopt door in de randen.

Dual camera

Voorts wordt er gerept over een Qualcomm Snapdragon 835 of de Exynos 8895-processor van Samsung zelf. Het werkgeheugen wordt in ieder geval 6GB en de batterij is 3300 mAh. De Samsung Galaxy Note 8 krijgt een dubbele camera aan de achterkant van het toestel. Dat is een dubbele 12 megapixel-camera.

 • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

 1. K.H.C.J. Kevin Otten
  25 juni, 2017 om 21:09

  Ik hoop toch dat die sneller is na een bijna 1 jaar gelanceerde iPhone 7 plus 😂

  Maja, volgende generatie iPhone’s staan ook bijna om de hoek, eens kijken of ze het kunnen bijhouden.

  • Faa
   26 juni, 2017 om 15:22

   We hebben het over een fractie van een seconden, dus maakt niet uit hoe sneller de ene telefoon is dan de andere. In de praktijk merk je dat verschil tussen low budget en high end toestellen.

   • kim
    26 juni, 2017 om 20:13

    Ik heb niets met Apple en een IPhone. Ooit een IPhone gehad. Wat een gebruiksonvriendelijk toestel! Simple foto’s of film moet altijd via een omweg op de IPhone worden gezet en vaak ook nog eens omgezet naar een bestandsformaat dat de IPhone ondersteunt. Out of de box is de ondersteuning van mediaformaten bedroevend. Misschien heeft het met de marketing van Apple te maken dat Apple producten gebruiksvriendelijk zijn, maar ik heb er nooit wat van gemerkt. Nog een voorbeeld. Via Bluetooth kunnen geen bestanden worden verzonden met andere merken. Tjonge, jonge. Gewoon een functie die ieder ander merk ondersteunt. Zeker in het buitenland met andere mensen foto’s draadloos delen is via deze functie heel makkelijk omdat iedere telefoon bluetooth.

  • kim
   26 juni, 2017 om 20:02

   Tja. Die IPhone plus heeft maar een 1080P scherm. Dit kost gewoon minder rekenkracht en zo kan ik wel doorgaan als het om specificaties en mogelijkheden gaat. Als alle High end toestellen allemaal een 1080p scherm hadden en dezelfde mogelijkheden als een IPhone, dan was de IPhone 1 van de sloomste toestellen:-) Je moet niet appels met peren vergelijken.

  • Henk bideau
   27 juni, 2017 om 15:47

   *Het gaat hier om de Iphone 7s die pas later dit jaar gereleased wordt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.