‘Samsung Galaxy Note 8 sneller dan iPhone 7S Plus’

25 juni 2017 1 Minuut 5 Reacties
Dummy Samsung Galaxy Note 8 b

Uit een gelekt benchmarkresultaat van de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 (hierboven een plaatje van een eerder uitgelekte dummy), die pas over enkele maanden wordt gepresenteerd, blijkt dat de nieuwe 6,3-inch phablet van Samsung beter presteert dan de iPhone 7S Plus.

Racemonster

Volgens berichten over de benchmarktest van de Galaxy Note 8 prijkt deze nieuwe phablet straks helemaal bovenaan in de lijst van smartphones, als het gaat om prestaties en snelheid. Het racemonster laat dus zelfs de iPhone 7s Plus achter zich. En die leek een tijdlang onverslaanbaar.

Benchmarktest

Er zijn meerdere benchmarktests geweest waarbij een nog onbekende Samsungtelefoon met typenummer SM-N950F te zien was. Verwacht wordt dat dit het typenummer wordt van de Samsung Galaxy Note 8 en aan de prestaties te oordelen, kan het geen ander toestel zijn. De Sm-N950F scoorde 488 punten in de test, en liet daarmee de iPhone 7S Plus achter zich die niet verder komt dan 417 op hetzelfde benchmarkplatform.

Adviesprijs

De Galaxy Note 8 wordt dit najaar verwacht voor een adviesprijs van 999 euro. Het scherm wordt volgens vele bronnen 6,3 inch groot. Het toestel beschikt over een 4K Ultra HD-resolutie (4428 x 2160 pixels) en het scherm loopt door in de randen.

Dual camera

Voorts wordt er gerept over een Qualcomm Snapdragon 835 of de Exynos 8895-processor van Samsung zelf. Het werkgeheugen wordt in ieder geval 6GB en de batterij is 3300 mAh. De Samsung Galaxy Note 8 krijgt een dubbele camera aan de achterkant van het toestel. Dat is een dubbele 12 megapixel-camera.

Reacties (5)