Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan een nieuwe 8″-tablet met Android 7.0 Nougat’

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2017, 9:10 CategorieAndroid

Samsung werkt mogelijk momenteel aan een nieuwe Android-tablet. Dit apparaat zou een scherm van 8-inch en Android 7.0 gaan krijgen. De tablet is opgedoken in een benchmark en is ook al voorzien van de benodigde wifi-certificatie.

Nieuwe tablet van Samsung onderweg – gerucht

De tabletmarkt mag het dan wellicht zwaar hebben, Samsung blijft de handige apparaten gewoon maken. Onlangs bracht het bedrijf nog de Galaxy Tab S3 uit (review) en het ziet er nu naar uit dat we naar een andere tablet van de fabrikant kunnen uitkijken. Er is namelijk een 8″-inch tablet met Android 7.0 Nougat opgedoken van de Zuid-Koreaanse onderneming in een benchmark, de GFXBench. Ook is het zo dat het apparaat al is voorzien van een wifi-certificaat. Het lijkt er dus op dat er binnenkort een nieuwe tablet wordt aangekondigd.

Het gaat om twee versies met de modelnummers SM-T380 (alleen wifi) en SM-T385 (ook met 4G). Het 8″-scherm beschikt over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 425 aan. Dat is een quadcore-processor, met vier kernen die zijn geklokt op 1,4 GHz. De Samsung-tablet heeft verder 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagruimte. Ook draait die dus op Android 7.0 Nougat. Wanneer de tablet verkrijgbaar zal zijn, is op moment van schrijven helaas nog niet duidelijk.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.