Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype neemt het nu op tegen WhatsApp met eigen Story-modus

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2017, 17:31 CategorieApplicaties

Skype gaat de concurrentie aan met WhatsApp. De mobiele versie van de Microsoft-videodienst is geheel aangepast. Er zitten niet alleen WhatsApp-achtige functies in, maar ook nog andere functionaliteiten die gelijkenissen tonen met bijvoorbeeld functies van Snapchat.

Berichtenapp Skype

De voornaamste functie van Skype is lange tijd natuurlijk het videobellen geweest. Daar zaten altijd chatmogelijkheden bij, maar daar komt in de mobiele versie nu veel meer nadruk op te liggen. Microsoft doet dat door drie nieuwe onderdelen in de app te verankeren: delen, chatten en verkennen.

Dat delen van ervaringen vindt plaats middels de nieuwe functie Highlights. Daarin kunnen gebruikers de voornaamste hoogtepunten van hun dag selecteren. Het gaat om foto’s en video’s, die gedeeld kunnen worden en als een soort album gepresenteerd worden. Die kunnen niet alleen vastgezet worden in iemands profiel, maar ook gedeeld worden met familie en vrienden. Er kan ook gereageerd worden op de highlights, middels emoticons of tekstberichten. Deze functie werkt erg vergelijkbaar met Stories van Snapchat.

Dan is er nog het chatten, dat vooral een visuele update gekregen heeft. Het is nu niet alleen makkelijker om met familie en vrienden te chatten, maar ook met chatbots – de nieuwe Find-functie. Binnen dat nieuwe paneel kunnen gebruikers bijvoorbeeld ook met chatbots van Expedia praten om te kijken waar ze heen kunnen vliegen en hoe duur die vluchten zijn.

Uitrol vernieuwde Skype

Microsoft begint vandaag wereldwijd met de uitrol van het vernieuwde Skype. Eerst komt de app naar mobiele platformen, en dan specifiek naar Android. Op een later moment moet er ook een nieuwe versie voor iOS uitgebracht worden. Verder staan er over een paar maanden versies voor Windows en Mac gepland.

  • Delen:
Motorola Moto Z Play
Motorola Moto Z Play
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.