Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Team achter Todoist lanceert concurrerende versie van Slack

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2017, 9:56 CategorieApplicaties

Het team achter de populaire to-do-applicatie Todoist heeft laten weten gewerkt te hebben aan een concurrent voor Slack, genaamd Twist. De twist op het concept van communicatie met collega’s is dat je minder lastiggevallen zult worden door allerlei notificaties.

Twist: concurrent van zakelijke dienst Slack

Slack is een app waarmee je in contact kunt blijven met je collega’s. Dat kan handig zijn wanneer je te maken hebt met veel afdelingen of freelancers. Het nadeel van Slack: het kan nogal overweldigend zijn met al zijn notificaties. Nu kun je wel per kanaal aangeven wanneer je een notificatie wil krijgen, maar soms kun je ergens niet onderuit en ben je dus haast gedwongen om alles in een bepaald kanaal te volgen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat Slack directe communicatie als de standaard heeft: het kan dus best druk worden.

Doist, het bedrijf achter de populaire to-do-app Todoist, heeft dat ook ingezien en heeft op basis van dat gegeven een nieuwe zakelijke dienst gelanceerd: Twist. Ook met deze app kun je met collega’s communiceren, maar zal dat een stuk minder notificaties gaan opleveren. Er is geen real-time chat (behalve in de persoonlijke berichten), maar juist specifieke onderwerpen waarover gesproken wordt. Heb je niets met die onderwerpen te maken, dan zul je daar dus ook geen notificaties over ontvangen. De app zal ook je vrije tijd blijven respecteren.

Er zullen dus geen live discussies plaatsvinden binnen Doist, waardoor je dus waarschijnlijk ook minder snel afgeleid zult worden van wat je aan het doen bent: je werk. Ook is er een time-off-modus, waarin je kunt aangeven dat je voor een bepaalde periode niet beschikbaar bent (net zoals in Slack). Je krijgt dan geen notificaties meer. Daarnaast kun je ook aangeven tot wanneer je werkt, waardoor je dus niet in je vrije tijd in de avond constant berichten zult ontvangen (ook dit werkt hetzelfde als in de eerdergenoemde zakelijke chatdienst).

Voorlopig moet je het echter wel zonder grote integraties doen. Slack bestaat natuurlijk al een tijdje en heeft allerlei grote diensten aan zich weten te koppelen, voor handige en ook leuke toevoegingen. Die heeft Twist nog niet, maar wat niet is kan nog komen. Twist is gratis te gebruiken, maar dan verlies je na verloop van tijd oude berichten. Voor een vast maandbedrag kun je die berichten bewaren. Dat gaat niet per persoon, zoals dat wel het geval is bij Slack, waardoor Twist ook nog eens een goedkoper alternatief kan zijn voor je zakelijke chats.

  • Twist - Team Communication
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.