Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram gaat overstag na problemen in Rusland

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2017, 14:25 CategorieApplicaties

Telegram haalde zich de woede van Rusland op zijn hals nadat bekend was geworden dat de app mogelijk gebruikt was om aanslagen te plannen op Russisch grondgebied. Overwogen werd om de app te blokkeren in het land als men niet bereid was om informatie te delen. Inmiddels is bekend geworden dat de eigenaar bereid is mee te werken om blokkade te voorkomen.

Telegram werkt mee met Rusland

Pavel Durov, de eigenaar en bedenker van Telegram, was lange tijd niet bereid om zijn bedrijf in te laten schrijven bij een register van overheidsdiensten. Nadat het land dreigde met blokkade, is hij daar echter toch op teruggekomen. De eigenaar stelde wel een belangrijke eis aan de samenwerking met de overheidsdiensten. Hij is best bereid om informatie over het bedrijf te leveren, maar is niet van plan om chatbestanden te delen. Wel wil Durov voorkomen dat zijn dienst wordt gebruikt voor onder meer terrorisme en dat openbare materiaal wordt nu dan ook verwijderd.

Chat-app en terrorisme

De FSB haalde afgelopen week hard uit naar Telegram. De chat-app zou terroristen de mogelijkheid hebben gegeven om zeer goed beveiligde geheime chatruimtes te maken. De chat-applicatie zou onder meer gebruikt zijn bij een zelfmoordaanslag op 3 april in St. Petersburg. Vijftien mensen kwamen daarbij om het leven. Rusland vroeg in eerste instantie nog om de ‘sleutels’, zodat het de berichten kon lezen. Daar werkt Telegram echter niet aan mee.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.