Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vivo haalt Samsung en Apple in met vingerafdrukscanner onder glas van smartphonescherm

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2017, 23:50 CategorieHardware

Niet Apple of Samsung, maar het redelijk onbekende Chinese smartphonemerk Vivo zal waarschijnlijk de eerste zijn die een telefoon uitbrengt met een vingerafdruksensor onder het scherm.

Geen homeknop

En met onder, bedoelen we onder het glas. Nu prijkt de vingerafdrukscanner vaak in een homeknop die aan de onderkant van het scherm of op de achterkant van een telefoon is ingebouwd. Bij het model van Vivo is dat anders. Het is een vernieuwing waar Apple en Samsung ook al een tijdlang aan werken, maar deze marktleiders slagen er niet in om het scherm met een ingebouwde vingerafdrukscanner in massaproductie te nemen.

Scherm groter

De vingerafdrukscanner onder het glas heeft het voordeel dat er ruimte kan worden bespaard op de telefoon. Een homeknop is niet meer nodig en dat scheelt ruimte. Zo kan bijvoorbeeld het scherm groter worden gemaakt zonder dat de hele telefoon qua formaat hoeft te groeien.

Galaxy Note 8

Naar verluidt heeft Samsung geprobeerd deze gimmick in de Samsung Galaxy S8 te bouwen, maar dat mislukte. Nu schijnt Samsung zijn pijlen te richten op de oude Galaxy Note 8. Die wordt echter pas in het najaar gepresenteerd.

Afgetroefd

Het lijkt er sterk op dat de twee marktgiganten Apple en Samsung worden afgetroefd door het nogal onbekende Vivo. Op het Chinese sociale netwerk Weibo is in ieder geval een kort filmpje te zien waar de werking van de vingerafdrukscanner op is te zien. Op het scherm wordt een vingerafdruk afgebeeld. Leg daar de vinger op, die eerder door het apparaat is vastgelegd, en het toestel ontsluit zich.

 

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.