Whiteboard-app van Microsoft online gelekt

23 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
whiteboard-windows-10

Microsoft demonstreerde zijn Whiteboard-app voor Windows 10 afgelopen mei, toen het de Surface Pro onthulde. De softwaremaker beloofde toen dat de app later dit jaar gelanceerd zou worden, en nu is een vroege versie van de software op het internet gelekt. De app bevat veel interessante mogelijkheden.

De Whiteboard-app

De gelekte versie van de app lijkt vooral gericht te zijn op scholen en universiteiten. Het gaat namelijk om een zogenaamde “education preview”. Tot de mogelijkheden van de app behoren onder meer precieze opties om te tekenen en het maken van vormen en tabellen. Ook herkent de Whiteboard-app vormen en kan het berekeningen uitvoeren.

Volgens The Verge is de app erg functioneel als het aankomt op de basis van tekenen op een tablet. Microsoft demonstreerde vorige maand nog onder meer een zoekfunctie en de mogelijkheid om de app berekeningen uit te laten voeren, maar die zijn nog niet beschikbaar stelt de site. Wel zijn andere functies al mogelijk en die werken volgens de site goed.

Dat de Whiteboard-app voor Windows 10 tegelijk met de nieuwe Surface Pro gepresenteerd werd, is niet heel verrassend. De app is namelijk ontworpen met de Surface Pro-toestellen in het achterhoofd. Daarop is het makkelijk om met verschillende soorten digitale pennen te tekenen.

Bron Windows Blog Italia Via The Verge

Reacties (0)