Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 schermt binnenkort belangrijke bestanden af van ransomware

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2017, 9:31 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat de volgende grote update voor Windows 10 belangrijke beveiligingsupdates zal bevatten. Het besturingssysteem is deze herfst in staat om belangrijke bestanden af te schermen van ransomware-aanvallen, laat de softwaregigant weten.

Windows 10 en ransomware

Wanneer Microsoft later dit jaar de Fall Creators Update lanceert, dan introduceert de softwaregigant ook enkele grote beveiligingsupdates voor het besturingssysteem. Testers van de Windows-software kunnen momenteel een beschermde map uitproberen, waar alleen software en applicaties naartoe mogen schrijven en informatie vandaan mogen halen wanneer de gebruiker daar toestemming voor gegeven heeft. Mocht je deze lijst straks instellen, dan hebben bepaalde apps straks geen toegang tot belangrijke onderdelen van je pc of tablet.

Dona Sarkar, hoofd van het previewprogramma, laat weten:

Controlled folder access monitors the changes that apps make to files in certain protected folders. If an app attempts to make a change to these files, and the app is blacklisted by the feature, you’ll get a notification about the attempt.

Deze nieuwe beveiligingsoptie is gemaakt met als doel virussen en ransomware-aanvallen geen kans te geven je te beroven van belangrijke bestanden. De laatste tijd is er ontzettend veel te doen omtrent gijzelsoftware, zoals WannaCry en Petya. Deze software gijzelt ietwat oudere Windows-apparaten en houdt de boel op slot totdat de eigenaars van de pc’s een bepaald bedrag overmaken (vaak in bitcoins).

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.