Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zomerupdate Pokémon GO voegt coöperatieve gameplay en nieuwe gyms toe

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2017, 15:23 CategorieGaming

Ontwikkelaar Niantic heeft bekendgemaakt wat we deze zomer mogen verwachten van de augmentedrealitygame Pokémon GO. Eén van de meest populaire spellen van vorig jaar krijgt dit jaar contentupdates in de vorm van coöperatieve gameplay en vernieuwde gyms.

Dit mag je verwachten van Pokémon GO

Het is nu bijna een jaar geleden dat Pokémon GO werd uitgebracht door ontwikkelaar Niantic Labs en de aankomende grote zomerupdate voor de game moet de ervaring niet alleen toegankelijker, maar ook meer sociaal maken. Naast informatie over de nieuwe mogelijkheden heeft de ontwikkelaar ook meteen naar buiten gebracht dat het spel inmiddels 750 miljoen keer gedownload is en dat er momenteel nog 65 miljoen actieve spelers zijn. Om die fanbase bezig te houden, gaan er straks dus wel wat dingen veranderen aan het spel.

Multiplayer raid-gevechten (coöperatieve gameplay)

Wellicht weet je het nog: de eerste trailer van Pokémon GO. Daarin zagen we een complete groep mensen het opnemen tegen een sterke Pokémon en op het moment dat de Pokémon in kwestie, de Mewtwo, werd gevangen, ging iedereen helemaal uit z’n dak. De raid battle, zoals dat concept wordt genoemd, moet dat gevoel, of idee, naar GO gaan brengen. Tot twintig spelers kunnen zich aanmelden voor een gevecht met een grote baas, die op een willekeurig moment zullen verschijnen in de buurt van een gym.

Je kunt de gevechten niet echt voorbereiden, maar kunt wel zien wanneer die gevechten zullen plaatsvinden. Wanneer er een ei verschijnt bij een gym, dan weet je dat er een eindbaas aankomt. Boven dat ei hangt een timer, waardoor je kan zien wanneer het uitkomt. De Pokémon die eruit komt, zal ontzettend krachtig zijn. Als groep spelers heb je straks tot vijf minuten de tijd om dat beest neer te halen. Je doet er dus goed aan door te gaan met je dagelijkse trainingen, zodat je straks zeker weet dat je die sterke eindbaas-Pokémon kunt neerhalen.

Mocht je erin slagen dat beest omver te krijgen, dan krijg je de kans hem of haar te vangen. Uiteraard zal het wel iets moeilijker zijn dan gebruikelijk. Of iedereen in het team de Pokémon in kwestie kan vangen is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat dit wel het geval is. Ook kun je een zeldzaam item krijgen na het verslaan van die baas, zoals een rare candy, gouden razz berry of technical machines. Met die eerste kun je een Pokémon trainen, de tweede maakt een Pokémon vangen gemakkelijker en de derde zorgt voor het aanleren van aanvallen.

Het idee achter de raid battle is heel simpel: Niantic Labs wil dat mensen weer samen op pad gaan om Pokémon te vangen. Ook is het aspect van samenwerken belangrijk. En omdat de raid battles rondom gyms zijn, moet je er ook echt op uit om mee te kunnen doen aan die gevechten. Je kunt overigens meedoen met publieke raids, maar zelf ook privé raids oprichten. Je hebt hiervoor wel een raid pass nodig: je krijgt er eentje per dag gratis. Wil je dus meerdere raids doen op een dag, dan zul je daar je felbegeerde munten aan moeten spenderen.

De coöperatieve gameplay moet ergens in de komende weken verschijnen.

Vernieuwde Pokémon Gyms

Gyms in de game fungeren voortaan ook als PokéStops. De reden hierachter is dat Niantic daardoor heel simpel het aantal Stops kon verhogen in gebieden waar er weinig zijn. De gyms zelf zullen voortaan zes permanente posities aanbieden voor Pokémon. Die Pokémon staan op volgorde van het moment waarop ze zijn toegevoegd, waardoor je dus niet eerst de minst sterke hoeft te verslaan terwijl je jezelf opwerkt naar de sterkste. Op elke plek staat overigens een andere Pokémon, zodat je niet tegen zes Dragonites hoeft te vechten.

De zomerupdate zal ook een functie genaamd motivatie gaan introduceren. Pokémon die te lang op een gym staan, zullen na verloop van tijd hun motivatie om te vechten verliezen. Hun CP zal daarom omlaag gaan, wat inhoudt dat je ze daardoor gemakkelijker kunt verslaan. Om de motivatie hoog te houden, kun je je Pokémon berries geven, maar daarvoor zul je dus dagelijks op pad moeten gaan. Je bent dus geen gymleader die kan lanterfanten: je moet daadwerkelijk scherp blijven en voor je Pokémon blijven zorgen.

Wanneer de nieuwe gyms beschikbaar zijn, is nog niet bekend. Niantic Labs houdt het voor nu op ‘binnenkort’.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.