Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.0 Nougat staat nu op meer dan 10% van alle Androids

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2017, 16:07 CategorieAndroid

Google heeft de distributiecijfers voor Android van de afgelopen vier weken vrijgegeven: Nougat heeft nu meer dan tien procent in handen. Wanneer je Android 7.0 en Android 7.1 bij elkaar optelt, gaat het percentage zelfs boven de elf procent.

Nougat wint aan terrein

Google heeft de Android-distributiecijfers van de afgelopen maand naar buiten gebracht. Hierdoor weten we hoe het staat met de verdeling van de verschillende Android-versies. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat Android 7.0 en Android 7.1 Nougat aan terrein hebben gewonnen. Android 7.0 alleen al is boven de tien procent uitgekomen. Wanneer je daar het percentage van 7.1 bij optelt, dan zie je dat de meest recente versie van Android een marktaandeel heeft van 11,5 procent. In totaal is Nougat er twee procent op vooruitgegaan.

Android 7.0 en Android 7.1 groeien wel iets minder snel in vergelijking met Android 6.0 Marshmallow. Die versie van het besturingssysteem had vorig jaar, rond dezelfde periode, meer dan dertien procent in handen. Waarom dit verschil er is, is onduidelijk. Maar het zou iets te maken kunnen hebben met de verkoop van de Pixel-smartphones. Marshmallow is momenteel overigens nog de grootste aandeelhouder met 31,8 procent in handen. De overige versies van Android hebben flink wat procentpunten moeten inleveren — maar dat is niet heel gek.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.