Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android O-apps kunnen emoji tonen die je apparaat niet ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2017, 9:03 CategorieAndroid

Sommige Android O-applicaties kunnen straks in staat zijn emoji te weergeven die het apparaat eigenlijk niet ondersteunt. Google werkt hiervoor aan een oplossing; een oplossing die app-ontwikkelaars in hun applicaties kunnen bouwen. De vraag is nu hoeveel ontwikkelaars dit gaan doen.

Emoji zien in Android O

Soms komt het voor dat wanneer iemand met een Samsung-apparaat een bericht met een emoji stuurt naar iemand met een ander Android-apparaat, de ontvanger die emoji in kwestie niet te zien krijgt. De verzender gebruikt dan specifieke emoji die van Samsung en dus niet universeel van Android zijn. Aan de oplossing voor dat probleem wordt nu gewerkt: app-ontwikkelaars kunnen een soort compatibiliteitsprogramma in hun app bouwen, waardoor je dus alsnog een emoji te zien krijgt, waar dat eerder niet zo was.

Dat programma is beschikbaar voor de ontwikkelaars die hun apps klaarstomen voor de aankomende release van Android O. Ontwikkelaars hebben zelf de keuze of ze deze optie wel of niet willen implementeren, maar we verwachten dat veel developers deze kans aangrijpen om de gebruikerservaring uiteindelijk te verbeteren. Of Google haar eigen berichtendiensten van dezelfde ondersteuning gaat voorzien, is nu nog niet duidelijk. Android O verwachten we later deze zomer, voor in elk geval Pixel- en Nexus-apparaten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.