Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lijkt design iPhone 8 gelekt te hebben

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2017, 15:28 CategorieiPhone

Het heeft er alle schijn van dat Apple zelf het ontwerp van de iPhone 8 vrijgegeven heeft. Het bedrijf stopte in testsoftware voor de HomePod-luidspreker een afbeelding van de nog niet onthulde nieuwe iPhone. Ook lijkt Apple een van de functies van de nieuwe smartphone onthuld te hebben: gezichtsherkenning.

Design iPhone 8

Softwareprogrammeur Steve Troughton-Smith ontdekte in de broncode van de speaker een schematische weergave van de iPhone 8. Die afbeelding, overigens hieronder te zien, komt overeen met een reeks geruchten die al tijden rond gaan. We zien een scherm dat vrijwel de gehele voorkant van de smartphone bedekt, maar met een kleine uitsnede aan de bovenkant.

Volgens zakenblad Forbes, dat zich baseert op bronnen bij leveranciers van Apple-producten, heeft die uitsnede een groot gevolg voor de iPhone 8. Hij zou straks in een beperkt aantal kleuren beschikbaar zijn. Reden daarvoor ligt ogenschijnlijk in die uitsnede. Apple vreest juist dat het bedrijf op forse kritiek komt te staan. Het zou er daarom voor gekozen hebben de smartphone enkel in het zwart en zilver uit te brengen, zodat het zo min mogelijk opvalt.

Gezichtsherkenning in de iPhone 8

Afgezien van dat al dan niet controversiële grote scherm, stelt Steve Troughton-Smith dat hij nog iets aantrof in de broncode van de HomeKit. Het gaat om een nieuwe manier om de iPhone 8 te kunnen unlocken. Volgens hem staat er in de broncode een duidelijke verwijzing naar gezichtsherkenning en zou dat straks werken via een infraroodcamera. Hij trof een aantal regels code aan die verwijzen naar een functie met de naam ‘BKFaceDetect’. De afkorting BK verwijst volgens hem naar Biometric Kit, wat goed zou kunnen kloppen. Er zijn verder wat verwijzingen te vinden naar een infraroodcamera.

Ook dit gerucht is niet helemaal nieuw. Enige tijd geleden hoorden we al dat de iPhone 8 voorzien zou worden van een razendsnelle 3D-gezichtsscanner. Die zou ter vervanging van de TouchID moeten dienen, want Apple schijnt zijn vingerafdrukscanner niet naar de achterkant van het toestel te willen verplaatsen. Gezien bovenstaand beeld, lijkt er ook aan de voorkant van de telefoon geen ruimte te zijn.

Vermoedelijk presenteert Apple de iPhone 8 in de loop van september.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.