Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple pikt hele LG-productielijnen voor mobiele oled-schermen in

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 22:32 CategorieHardware

Apple is met LG Display in onderhandeling over het exclusieve gebruik van een aantal productielijnen voor oled-schermen voor toekomstige iPhone-modellen. Dat meldt The Korea Herald. Apple zou voor de deal tussen 1,7 en 2,6 miljard dollar over hebben.

Nieuwe fabriek LG

LG bouwt aan een nieuwe fabriek, die bijna klaar is en waar straks hoge kwaliteitsschermen uit rollen. Die fabriek is echter nog niet klaar en zal in het eerste jaar ook niet meer dan 30.000 oled-schermen per maand kunnen produceren. Pas in 2019 wordt dat het dubbele aantal.

Nog steeds veel te weinig voor de miljoenen iPhones die Apple maandelijks verkoopt. LG zou momenteel nog niet in staat zijn om de kwaliteit te behalen die Apple van een telefoonscherm vereist. Maar de fabrikant is aardig op weg; zo’n 70 procent van de eisen worden nu gehaald.

Samsung

Apple neemt dan ook straks veruit de meeste schermen af van Samsung, die 95 procent van de markt voor oled-schermen bedient. Het is echter bekend dat Apple zijn risico’s wat wil spreiden, dus nu is ook LG aan de beurt.

Pixel 2

Als Apple daadwerkelijk een aantal productielijnen van LG ‘inpikt’, is dat slecht nieuws voor andere fabrikanten. Zoals Google, die de opvolgers van de Pixel-smartphoneserie ook van LG-schermen wil laten voorzien. Het lijkt erop dat Google voor het scherm van de Pixel 2 wellicht naar een andere fabrikant moet omzien, hoewel de zoekgigant nog steeds zijn hoop heeft gesteld op LG.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.