Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst WhatsApp heeft nu één miljard dagelijkse gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2017, 10:21 CategorieApplicaties

Facebook heeft laten weten dat de populaire berichtendienst WhatsApp momenteel beschikt over één miljard dagelijks actieve gebruikers. Al die gebruikers zorgen ervoor dat er zo’n 55 miljard berichten per dag worden verstuurd.

Eén miljard actieve gebruikers voor WhatsApp

WhatsApp is één van de populairste berichtendiensten op aarde, zo niet dé populairste. De chatdienst maakt vandaag bekend dat er nu dagelijks één miljoen actieve gebruikers zijn. Maandelijks zijn er 1,3 miljard mensen actief op de dienst. Al die mensen zorgen ervoor dat er dagelijks, om en nabij, de 55 miljard berichten worden verstuurd. Daarnaast worden er ook 4,5 miljard foto’s verstuurd, evenals één miljard video’s. Ook worden er ondertussen zestig talen ondersteund door de applicatie. Dit zijn allemaal mooie cijfers voor Facebook.

Medeoprichter Jan Koum heeft laten weten dat WhatsApp het hier niet bij zal laten en verder wil groeien. Dat kan onder meer door het introduceren van nieuwe functies. Veel van die functies zien we al voorbijkomen in bèta-versies van de app. Welke features we nog meer kunnen verwachten is niet bekend, maar Koum geeft aan dat het om verschillende dingen kan gaan, zoals stabiliteit, simpliciteit en beveiliging. We moeten dus nog maar even afwachten totdat het nieuws omtrent die functies wat concreter zal worden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.