Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate juli wordt nu uitgerold naar Nexus en Pixel

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2017, 8:58 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat eigenaars van een moderne Google Nexus of Google Pixel vanaf nu de beveiligingsupdate kunnen verwachten. Deze maand krijgen we alleen te maken met updates die betrekking hebben tot de beveiliging en geen extra maatregelen tegen andere problemen.

Download de beveiligingsupdate voor Nexus en Pixel

Aan het begin van iedere maand brengt Google de beveiligingsupdate voor Android uit. Die is dan per direct beschikbaar voor Google-apparaten, zoals de Nexus- en Pixel-lijn, en komt pas op een later moment naar apparaten van andere fabrikanten toe. Die fabrikanten willen vaak zelf nog dingen toevoegen aan de lijst met bugoplossingen, prestatieverbeteringen en andere beveiligingszaken, vandaar dat er vaak vertraging in zit. Eigenaars van een Nexus of Pixel kunnen de update nu echter elk moment verwachten op hun apparaten.

Er zijn twee pakketten beschikbaar, die tegelijkertijd worden gedownload (wanneer je dat over-the-air doet). De reden dat er altijd twee pakketten worden geleverd is omdat fabrikanten dan zelf sneller de mogelijkheid hebben problemen op te lossen met Android-apparaten die universeel zijn. Alleen de apparaten van de zoekmachinegigant krijgen ook patchversie 2, terwijl apparaten van andere fabrikanten zouden mogen rekenen (en dat is niet altijd het geval) op versie 1. Zoals altijd geeft Google ontzettend weinig details vrij over de problemen met de software, zodat kwaadwillenden niet meteen op missie gestuurd worden.

Wel weten we dat pakket één 43 oplossingen voor bepaalde problemen bevat, terwijl pakket twee nog eens 96 oplossingen met zich meebrengt. Mocht je een toestel van Samsung, LG, Sony of een andere fabrikant hebben, dan is de kans groot dat de lijst met oplossingen groter is. Per specifiek toestel kunnen er namelijk ook andere problemen opduiken, die de fabrikant zelf moet oplossen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.