Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chinese regering blokkeert gebruik van berichtendienst WhatsApp’

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2017, 9:22 CategorieApplicaties

Naar verluidt heeft de Chinese regering ervoor gezorgd dat WhatsApp-gebruikers de populaire berichtendienst niet meer kunnen gebruiken. Heel veel mensen lijken geen mediabestanden meer te kunnen versturen, terwijl anderen niet eens een berichtje kunt verzenden.

WhatsApp-blokkade in China – gerucht

Je zou WhatsApp gerust kunnen omschrijven als ‘de laatste der Mohikanen’ in China, aangezien het momenteel één van de laatste westerse berichtendiensten is die nog (gedeeltelijk) actief is in China. In dat land worden berichtendiensten namelijk in z’n geheel of voor een gedeeltelijk platgelegd, aangezien het land daar een speciale cybersecuritywet voor heeft. Maar het ziet er nu naar uit dat ook deze populaire berichtendienst moet zwijgen voor de Chinese regering, aangezien veel mensen daar problemen ondervinden, meldt de New York Times.

Die wettelijke maatregel wordt ook wel eens China’s Great Firewall genoemd. Veel diensten werken niet goed in China vanwege die digitale muur. WhatsApp-gebruikers daar melden nu dat ze moeite hebben met het verzenden van mediabestanden, zoals foto’s en video’s. Andere mensen laten weten zelfs geen berichten meer te kunnen versturen, waardoor de lange arm van de wet beter zijn werk doet dan gedacht. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit een permanente beslissing is; maar apps als Facebook en Instagram werken er in elk geval niet meer.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.