Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS besturingssysteem krijgt touch app-launcher

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2017, 10:32 CategorieChrome OS

De meeste Chromebooks beschikken al over touchscreen-displays. Sommigen gaan zelfs een stapje verder en kunnen omgetoverd worden in een tablet. Deze zijn allen bedienbaar via het touchscreen, maar Google gaat het nu nog een stukje makkelijker maken…

Chrome OS Canary

François Beaufort (Medewerker Google) kondigt aan dat de laatste versie van Chrome OS (Chrome OS Canary) over een proefversie van een touch app-launcher beschikt.

In deze nieuwe launcher krijg je onderaan het scherm een zoekbalk en enkele snelkoppelingen van apps in beeld. Je kunt met behulp van je vingers over het scherm vegen en de zoekbalk gebruiken. Ook bevindt zich hier nu een icoon van een microfoontje. Als je hierop klikt, kun je dingen inspreken in plaats van ze te typen.

Android

Deze nieuwe update zorgt ervoor dat het Chrome OS besturingssysteem meer gaat lijken op dat van een tablet of smartphone. Al helemaal sinds meerder Android-apps ook te gebruiken zijn op een select aantal Chromebooks. Het verschil tussen een Android-tablet en een Chromebook wordt kleiner en kleiner…

Proberen?

Om deze touch app-launcher te kunnen proberen dien je – chrome://flags/#enable-fullscreen-app-list –  in te stellen alvorens Chrome opnieuw op te starten. Het is de bedoeling dat er spoedig een beta-versie van deze Launcher komt en uiteindelijk zal deze een permanente plek krijgen in Chrome OS Canary.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.