Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Filmpje toont dummy van iPhone 8, de eerste iPhone zonder homeknop

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2017, 14:13 CategorieiPhone

Techradar heeft een filmpje online gezet waarin een dummy van de nog onaangekondigde iPhone 8 de hoofdrol speelt. Het gitzwarte toestel heeft geen homeknop.

In het filmpje wordt de dummy uitgebreid besproken. De telefoon wordt ook naast een iPhone 7 gelegd, die iets smaller blijkt te zijn. Het scherm loopt van rand tot rand, en daarmee worden allevier de schermranden bedoeld. Een homeknop is niet meer te zien; die zou volgens meerdere onbevestigde geruchten door Apple onder het glas zijn weggewerkt.

Vingerafdrukscanner onder het glas

Hoewel met name Androidtoestellen al langere tijd geen homeknop meer bezitten, is dit toch wel een kunstje van Apple, aangezien de vingerafdrukscanner nu door het scherm heen het patroon van de vinger van de eigenaar moet ‘zien’.

Waar is de frontcamera?

Op de dummy is overigens niet te zien hoe Apple het heeft opgelost met andere zaken die aan de voorkant van een telefoon behoren te zitten, zoals sensors en de frontcamera. Volgens eerdere informatie heeft Apple hier het scherm domweg omheen gevouwd, maar op de dummy is niets te zien van al die zaken. Wel is de uit de behuizing stekende dubbele camera op de achterkant goed te zien.

Hoesjesfabrikant

Dit is waarschijnlijk omdat de dummy afkomstig lijkt te zijn van een hoesjesfabrikant. Die krijgen dummy’s vaak van tevoren onder belofte van geheimhouding opgestuurd, zodat ze alvast hoesjes kunnen maken voor een nieuw toestel voordat het op de markt is. Voor een hoesjesfabrikant is niet van belang wat er op de voorkant zit. Apple lijkt die informatie nog even voor zich te willen houden. Er zitten in het doosje waar de dummy naar Techradar kwam, dan ook aardig wat hoesjes.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.