Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geannuleerde Nokia Lumia-tablet mooier en beter dan de eveneens geschrapte Surface Mini

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2017, 23:11 CategorieWindows

Slechts enkele dagen geleden lekten afbeeldingen van een geannuleerde 8-inch Surface-tablet van Microsoft. Nu voegt een Italiaanse site hier de beelden aan toe van een eveneens geannuleerde Nokia-tablet, die er eigenlijk veel mooier uitziet.

Mercury

Er is al eens een render verschenen van de Nokia Lumia-tablet met de werktitel Mercury. Maar nu zijn er ook live-beelden van de tablet, hoewel het apparaat op de beelden niet aan staat.

Windows 8.1

De tablet is beter dan de Surface Mini die door Microsoft nooit op de markt is gebracht. Het liep in tegenstelling tot het Microsoft-product niet op het uitgeklede besturingssysteem Windows RT, maar op een volledige versie van Windows, versie 8.1. Met de belofte van een upgrade naar Windows 10. Een Intel Atom-processor dreef de Lumia-tablet aan, en het apparaat had 1 of 2 GB werkgeheugen.

Uiterlijk

Het uiterlijk ziet er ook beter uit. De Surface Mini viel op de plaatjes op door bijzonder brede randen rondom het kleine 8-inch scherm. Dat heeft Nokia beter opgelost. Ook is de tablet van Nokia beter ontworpen, in de stijl van de eerste Lumia-smartphones die de Finse fabrikant destijds op de markt bracht. Met een kleurige achterkant en een strak, hoekig voorkomen.

Geschrapt

Het is onbekend waarom zowel Microsoft als Nokia, die destijds innig samenwerkten, hun tablets hebben geschrapt en nooit op de markt hebben gebracht. Microsoft heeft zich later gerevancheerd met de succesvolle Surface-lijn, Nokia kwam alleen heel tijdelijk in een klein aantal landen met de Androidtablet Nokia N1 terug.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.