Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Motion Stills-applicatie eindelijk naar Android

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2017, 8:58 CategorieApplicaties

Google heeft deze week dan eindelijk de applicatie Motion Stills naar Android gebracht. Voorheen was dit een exclusieve iOS-app. Met de applicatie is het mogelijk korte video’s, ook wel gifs genoemd, te maken en te delen met je vrienden.

Download Motion Stills voor Android

Vorig jaar bracht Google de app Motion Stills uit voor iOS. En tot vandaag was die app exclusief voor het mobiele platform van Apple, maar nu kunnen ook Android-gebruikers aan de slag met deze applicatie. Met de app is het mogelijk korte video’s (ook wel gifs genoemd) van drie seconden te maken. Het proces waarmee de gif wordt gemaakt, werkt iets anders op Android dan op iOS, maar als gebruiker merk je daar wellicht weinig van. Dit zijn allemaal aanpassingen die onder de motorkap hebben plaatsgevonden; er is geen andere interface.

Wat je wel merkt is dat je sneller een gif klaar hebt en dat die gifjes mogelijk iets soepeler zullen bewegen, omdat het proces offline wordt afgehandeld. Je hoeft dus niet te wachten tot het systeem ergens iets heeft gecheckt: je maakt de video en kunt er direct een gifje van maken, en dat gifje delen met je vrienden. Ook kunnen gebruikers video’s van maximaal één minuut bewerken en wordt er beter beschermd tegen het per ongeluk schudden van de camera en broekzakshots. In het Nederlands wordt de app Bewegende foto’s genoemd.

  • Bewegende foto's
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.