Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google haalt mogelijk stemcommando ‘OK Google’ uit Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2017, 9:43 CategorieChrome OS

Google haalt mogelijk in een toekomstige update het stemcommando ‘OK Google’ uit het Chrome OS, als we de geruchten mogen geloven. Mogelijk doet Google dit ter voorbereiding van de komst van de Google Assistant naar het platform.

Geen ‘OK Google’ meer op Chrome OS – gerucht

Binnen de instellingen van het Chrome OS zit een functie ingebakken waarmee je stemcommando’s kunt uitvoeren nadat je het commando ‘OK Google’ hebt uitgevoerd (net zoals op Android-apparaten). Maar als we de redactie van Chrome Unboxed mogen geloven, dan zal die functie verdwijnen met een toekomstige update. Mogelijk om plaats te maken voor de Google Assistant, die Google nu naar het gros van haar apparaten probeert te brengen. Google heeft niet gereageerd op deze geruchten; we moeten het dus nog maar even afwachten.

Google Assistant is Google’s nieuwe poging een virtuele assistent neer te zetten. Assistant wordt omschreven als een verlengstuk of zelfs een upgrade van Google Now, de slimme software die je nu al op Android-tablets en -smartphones kunt gebruiken. Sinds Apple Siri introduceerde in 2011, is er een nieuwe strijd losgebarsten onder grote technologiebedrijven. Siri kan iOS-bezitters helpen met allerlei dagelijkse taken (alarm, weer, sport, et cetera) en kan een gebruiker persoonlijk benaderen. Google Now kan dit momenteel nog niet.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.