Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Pixel-lijn wordt later voorzien van een altijd-aan-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2017, 10:11 CategorieAndroid

Uit de code van de Android O Developers Preview blijkt dat de Google Pixel-lijn mogelijk wordt voorzien van een altijd-aan-scherm. Dergelijke schermen komen we bijvoorbeeld tegen op de Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Altijd-aan-scherm voor de Google Pixel – gerucht

De Samsung Galaxy S8 heeft er één. En de LG G6 ook. Maar de Google Pixel XL moet het nog altijd zonder doen: een altijd-aan-scherm. Als we de geruchten mogen geloven dan komt daar mogelijk binnenkort verandering. In de code van de Android O Developers Preview is namelijk een verwijzing gevonden naar een dergelijk scherm. Dat heeft XDA-Developers ontdekt. Het gaat om de volgende code:

<PreferenceScreen android:title=”@string/tuner_doze” android:key=”doze”> <com.android.systemui.tuner.TunerSwitch android:title=”@string/tuner_doze_always_on” android:key=”doze_always_on” sysui:defValue=”false” />

Het woord ‘doze’ komt hierboven vaak voor en verwijst niet naar de batterijbesparende modus binnen Android. Nee, in dit geval verwijst het naar het altijd-aan-scherm, wat je elders ook kunt lezen (always on). De functie zou kunnen worden geactiveerd vanuit het snelle menu; de ontwikkelaars hebben nu echter de code handmatig aangepast en geactiveerd. Ook is er een functie toegevoegd die het altijd-aan-scherm alsnog uitschakelt wanneer de nabijheidssensor wordt bedekt.

Het is vooralsnog niet bekend of Google een dergelijke functie wilt introduceren voor de Google Pixel- en Nexus-apparaten. Het wachten is nu totdat Google hier zelf iets over naar buiten brengt. In de tussentijd kun je op Tablets Magazine meer lezen over Android O, door op de onderstaande links naar verschillende artikelen te klikken.

Google kondigt Android O aan: dit is wat er nieuw is

Op deze manieren gaat Android O jouw Android een stuk sneller maken

Google Play Protect moet in Android O alles veel beter beveiligen

Zo werkt het uitgebreide, nieuwe menu van de accu in Android O

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.