Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Music speelt muziek af vanuit zoekresultaten

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2017, 9:43 CategorieApplicaties

Google introduceert een handige feature voor de Android-app van Google Play Music: muziek afspelen vanuit de zoekresultaten. Deze optie is er al voor de webversie van de muziekstreamingdienst. De iOS-versie moet nog altijd zonder doen.

Handige update voor Google Play Music

Google Play Music heeft deze week een handige feature gekregen van Google. Mensen die de Android-applicatie gebruiken zijn voortaan in staat de muziek rechtstreeks vanuit de zoekresultaten af te spelen. Deze functie werd enkele maanden geleden al geïntroduceerd voor de webversie van de muziekstreamingdienst. De update wordt uitgerold op de server van Google. Dat betekent dat het even kan duren voordat je de feature te zien krijgt, aangezien je er zelf geen updatebestand voor kan downloaden. Heb voorlopig dus nog even geduld.

Wanneer de update actief is op je toestel, dan tref je voortaan bij de eerste drie resultaten een afspeelknop aan in de zoekresultaten. Links zie je artwork en rechts zie je de knop. Is het een los nummer of album, dan wordt de muziek direct afgespeeld. Druk je op een artiest, dan worden de nummers in shuffle gedraaid. De automatische suggesties worden ietwat naar onderen gedrukt; ook zijn er nu nog maar drie zichtbaar. Het is misschien een kleine aanpassing, maar wel eentje die ervoor zorgt dat je sneller naar je muziek kunt luisteren.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.