Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hierom zit het scherm omgedraaid in de OnePlus 5

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 22:08 CategorieAndroid

Iemand heeft de OnePlus 5 uit elkaar gehaald. Zo is hij er achter gekomen waarom de fabrikant het scherm omgedraaid in de behuizing heeft gezet.

Het scherm zit er op z’n kop in, werd eerder al door OnePlus zelf erkend. Dat was volgens de fabrikant een bewuste technische keuze. Een Reddit-gebruiker werd nieuwsgierig en heeft de OnePlus 5 en de eerder uitgebrachte OnePlus 3T uit elkaar geschroefd. En zo kwam hij er achter wat de reden was voor de opmerkelijke keuze om het scherm om te draaien.

Hetzelfde scherm als dat van de OnePlus 3T

Volgens Tassadar, de bewuste Reddit-gebruiker, volgt het ontwerp van de OnePlus 5 in grote lijnen dat van de iPhone 7. De plek van de camera, antennelijnen en noem maar op zitten allemaal op dezelfde plek. Het scherm is precies hetzelfde wat ook in de OnePlus 3T zit; dat heeft geen upgrade gehad toen het nieuwe model werd aangekondigd.

Dus het lag voor de hand dat OnePlus bij het nieuwe model ook dezelfde schermen wilde gebruiken die toch al op voorraad waren. Die van de OnePlus 3T. Hier liep de fabrikant echter tegen een paar problemen aan, want sommige zaken bleken in de nieuwe OnePlus 5 op een andere plek te zitten. Dat leverde problemen op voor het scherm, wat in de weg zou gaan zitten.

Probleem

In plaats van een pallet met nieuwe schermen te bestellen, bedachten de techneuten van OnePlus iets anders: de oude OnePlus 3T-schermen werden domweg omgedraaid, waarna het probleem was verdwenen. Opgelost? Niet echt, want gebruikers is het opgevallen dat de OnePlus 5 een beetje raar reageert op sommige scroll-bewegingen. Het loopt allemaal net niet zoals het moet.

Reparatie

Dat kan niet opgelost worden met een software-update, want OnePlus heeft hier met de hardware geknoeid.  Overigens heeft OnePlus gebruikers die er last van hebben, een reparatie onder garantie beloofd. Maar gelijktijdig werd niet gegarandeerd dat na die reparatie het probleem verdwenen zou zijn.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.