Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HMD Global en Zeiss kondigen partnerschap aan: Nokia krijgt Zeiss-lenzen

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2017, 10:35 CategorieAndroid

HMD Global en Zeiss hebben aangekondigd te gaan samenwerken en dat houdt mogelijk in dat Nokia-smartphones lenzen van Zeiss gaan krijgen. De oudere toestellen van de fabrikant hadden ook al de lenzen van de Duitse lensfabrikant.

Nokia krijgt mogelijk lenzen van Zeiss

In de wandelgangen werd er al even over gesproken, maar nu is de kogel door de kerk: HMD Global en lensfabrikant Zeiss kondigen een samenwerking aan, die er mogelijk voor gaat zorgen dat de toestellen van Nokia wederom toegang gaan krijgen tot de lenzen van de Duitse fabrikant. Hoewel beide bedrijven hebben laten weten dat de partnerschap voor langere termijn is, is niet naar buiten gebracht hoe lang deze samenwerking zal duren. Naast lenzen, neemt Zeiss ook de sensor, processor en software-algoritmes mee in deze deal.

In het verleden hebben Nokia en Zeiss al eerder samengewerkt aan mobiele telefoons die zijn voorzien van de technologie van de Duitse fabrikant. In 2004 begon de samenwerking, die in 2005 de Nokia N-serie opleverde, met de lens van Zeiss. Later werd de samenwerking voortgezet met de Lumia-telefoons, met als toppunt de indrukwekkende 41 megapixel-camera op de Lumia 1020. De nieuwe deal is overigens een exclusieve variant: dat betekent dat we dezelfde technologie niet gaan tegenkomen in toestellen van de concurrentie.

  • Delen:
Nokia 6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.