Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei legt alvast het handelsmerk P20 vast voor het aankomende toestel

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2017, 9:41 CategorieAndroid

Fabrikant Huawei heeft dit weekend alvast een nieuw handelsmerk laten vastleggen. Het betreft hier het aankomende toestel P20. Er is nog geen informatie beschikbaar over het nieuwe P-model, maar uiteraard zijn er al wel genoeg geruchten over verschenen.

Handelsmerk P20 vastgelegd door Huawei

Er is dit weekend een nieuw handelsmerk van Hauwei opgedoken: de P20. Het is geen verrassing dat Huawei voornemens is de P-lijn voort te zetten. Echter, de P10 en P10 Plus zijn nog niet zo lang op de markt, dus lijkt het alsof het nieuwe toestel wel een beetje vroeg om de hoek komt kijken. Dit nieuws heeft voor een nieuwe lading aan geruchten gezorgd op het Chinese Weibo (Twitter in China), waaruit blijkt dat Huawei mogelijk dit nieuwe apparaat wil klaarstomen voor de kerstperiode van 2017. Hierover bestaat nog geen bevestiging.

Over de Huawei P20 wordt gezegd dat het een marginale update wordt in vergelijking met de P10 Plus. Onder de motorkap zou een Kirin 960-processor, samen met 6 tot 8 GB aan werkgeheugen zitten. Ook zou er een scherm van 5,7-inch zijn, met een qhd-resolutie. Op de achterkant zit een dubbele camera en verder zou er ook nog een accu van 4,000 mAh zijn. Ondertussen zijn ook de eerste geruchten verschenen over de Huawei Mate 10: die zou al in oktober moeten verschijnen en veel moderner gaan worden dan de P20 nu lijkt.

De Huawei Mate 10 zou een nagenoeg randloos scherm krijgen en worden voorzien van de Kirin 970-chipset. Het lijkt dus een beetje onlogisch om te verwachten dat een toptoestel dat later wordt uitgebracht dan een ander vlaggenschip van dezelfde fabrikant, minder goede specs en een minder mooi design zou krijgen. Daarom is het van andere geruchtenmakers de verwachting dat de P20 een randloos scherm krijgt en modernere hardware. Maar aan de andere kant: dit is de eerste keer dat we iets over het toestel horen — het zal nog wel veranderen.

  • Delen:
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.