Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Mate 10 krijgt ook zeer smalle schermranden’

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2017, 16:16 CategorieAndroid

Huawei komt meestal in de loop van de herfst met een vlaggenschip in de Mate-productlijn. Dit jaar zal geen uitzondering zijn en over het toestel – de Huawei Mate 10 – zijn nu de eerste geruchten naar buiten gekomen. Naar het schijnt volgt het Chinese bedrijf concurrenten als Samsung en Apple en komt het ook met een smartphone met groot scherm.

Huawei Mate 10 met smalle schermranden

Volgens de site Playful Droid krijgt de nieuwe telefoon een gigantisch scherm. Geruchten vanuit de productiefabrieken wijzen op een 6-inch display. Dat zou gemaakt worden door het bedrijf JDI en het gaat naar het schijnt om een scherm met resolutie van 2160 x 1080 pixels. De aspect ratio van het scherm zou 18:9 bedragen en daarmee wordt het een groot display.

Mocht je nu denken: dat wordt dus niks voor mij, wees dan gerust. Huawei volgt naar het schijnt de nieuwe trend in de smartphonewereld en kiest voor zo smal mogelijke schermranden. Apple zou zijn iPhone 8 voorzien van zeer smalle schermranden en ook Samsung deed zoiets met de Galaxy S8 telefoon.

Huawei Mate 10: Augmented Reality en 3D-sensoren?

Afgezien van de details over het display, zijn er ook nog wat functies gelekt. De Huawei Mate 10 zou onder meer 3D-sensoren ingebouwd hebben. Daar hoort ook een dubbele achtercamera bij, die enkele augmented reality-functionaliteiten mogelijk zou maken. Het apparaat schijnt ook te beschikken over gezichtsherkenning.

Er zijn naar het schijnt ook al wat specificaties gelekt van de smartphone. Die zou draaien op een HiSilicon Kirin 970-processor, eentje die door Huawei zelf gemaakt wordt. Het chipje zou prestaties leveren die vergelijkbaar zijn met onder meer de Qualcomm Snapdragon 835 en de Samsung Exynos 8895-processor en dus prima geschikt zijn voor een high-end smartphone.

Presentatie Huawei Mate 10

Het is nog niet helemaal zeker wanneer de Huawei Mate 10 gepresenteerd wordt. De Mate 9 werd in november 2016 onthuld, dus de kans lijkt groot dat Huawei dat ook nu rond die tijd doet. Andere verhalen stellen dat Huawei zijn nieuwe vlaggenschip iets eerder laat zien, ergens in oktober.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.