Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram treft maatregelen tegen nepaccounts en nepreacties

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2017, 9:59 CategorieApplicaties

Instagram heeft maatregelen getroffen tegen nepaccounts op het sociale netwerk, evenals bots die automatisch kunnen reageren op posts. Daarvoor zijn er een aantal websites en diensten offline gehaald, waar mensen konden betalen voor ‘online invloed’.

Instagram treft maatregelen

Op Instagram heb je ‘social influencers’. Dat zijn mensen met een groot aantal volgers, die vaak invloed hebben op de manier waarop hun volgers ergens naar kijken (of iets kopen waarvan de invloedrijke posters zegt dat het tof is). Nu is dat allemaal prima, maar er zijn ook mensen die hier een slaatje uit willen slaan, maar dan op een negatieve manier. Die mensen zetten bots en diensten in om meer volgers en comments te krijgen, waardoor ze mogelijk een grote groep mensen kunnen bereiken, vanwege hun ‘sociale invloedrijke status’.

Instagram heeft dit inmiddels opgemerkt en heeft daarom enkele diensten uit de lucht gehaald. Diensten als Instagress, InstaPlus en PeerBoost werken nu niet meer en je kunt dus ook niet meer betalen voor likes, comments en volgers. De reden dat de fotodeeldienst die andere diensten uit de lucht kan halen, heeft te maken met de voorwaarden. Die diensten houden zich daar niet aan, waardoor het sociale medium dus in haar recht staat daar wat aan te doen. Het uiteindelijke doel is om de fotodienst minder vol te laten staan met spam.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.