Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 11 voorkomt dat je automatisch verbinding maakt met slecht wifi

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2017, 10:12 CategorieiPad

Er is een nieuwe bèta-versie van iOS 11 beschikbaar voor ontwikkelaars. En in die versie is een handige functie opgedoken. Het OS zal namelijk geen verbinding maken met slechte wifi-netwerken, mocht je de smartphone of tablet zo hebben ingesteld.

Slecht wifi? iOS 11 maakt geen verbinding

Apple heeft deze week een nieuwe bèta-versie van iOS 11 gelanceerd, speciaal voor ontwikkelaars. In die versie is een handige feature opgedoken voor de mensen die veelal gebruikmaken van openbare wifi-netwerken (of dat aan te raden is, is een tweede natuurlijk). De functie stelt het OS in staat om automatisch géén verbinding te maken met een wifi-netwerk dat slecht bereik heeft. Eerder voegde Apple juist de mogelijkheid toe van het automatisch verbinding kunnen maken met openbare wifi-netwerken.

Straks kun je iOS 11 dus het zware werk laten doen en de software laten bepalen welke openbare wifi-netwerken je tijd wel of niet waard zijn. Het systeem kan dus automatisch de slechtst presterende netwerken vermijden, waardoor je waarschijnlijk ook minder pop-ups in beeld ziet staan wanneer je langs een bekende koffiewinkel of andere plekken met openbare wifi loopt. Dit moet de gebruiksvriendelijkheid van het iOS gaan verhogen, aangezien sommige apps zich raar kunnen gaan gedragen wanneer de internetverbinding opeens wegvalt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.