Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 8 krijgt razendsnelle 3D-gezichtscanner’

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 23:46 CategorieiPhone

Apple zou in de volgende iPhone de vingerafdrukscanner willen vervangen door een uiterst snelle gezichtherkenning. Die legt het gezicht in 3D vast in milliseconden. Als het goede gezicht wordt getoond, gaat de telefoon van zijn slotje af.

Geen homeknop

Dat meldt Bloomberg. Het zakenmedium meldt dat deze feature wordt getest voor de iPhone die later dit jaar wordt gepresenteerd, de iPhone 8. Op deze telefoon komt volgens uitgelekte informatie geen homeknop meer voor, waar nu de vingerafdrukscanner onder zit. Omdat ook de achterkant van de telefoon geen wijzigingen of knoppen laat zien, wordt nu alom gegokt dat Apple een manier heeft gevonden om de vingerafdrukscanner onder het glas van het scherm te stoppen.

Gezichtherkenning

Echter, volgens Bloomberg zit het anders en kan die hele vingerafdrukscanner wel eens achterwege blijven voor iets geheel nieuws. De gezichtherkenning. Die is niet nieuw – Google presenteerde dit al jaren geleden als manier om de schermvergrendeling te bedienen. De technologie van Google werkte echter langzamer en was vrij eenvoudig te bedonderen door een foto voor de camera te houden.

3D-scan

De gezichtscan van Apple schijnt al uitgebreid te zijn getest. De scan legt meer vergelijkingspunten vast dan een vingerafdruk, wordt gemeld. Daardoor is het veiliger. De 3D-scan lijkt erop te duiden dat de gezichtscanner van de nieuwe iPhone minder makkelijk bedot kan worden door een foto, die 2D voor de camera wordt gehouden.

Nieuwe chip

Bloomberg meldt ook dat Apple een vernieuwde processor in de nieuwe iPhone zal opnemen, die een speciale chip bevat voor het verwerken van artificial intelligence-taken en die content op een hogere frame rate (meer beeldjes in minder tijd) kan laten zien. Deze ‘Apple Neural Engine’ zou de accuduur bovendien verbeteren door de processor te ontlasten van eenvoudige taken.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.