Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kleine, maar handige update verschenen voor Google Agenda op Android

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2017, 9:32 CategorieApplicaties

Google heeft een kleine, maar handige update uitgebracht voor de Google Agenda-applicatie op Android, die vanaf nu te downloaden is. Je kunt nu agenda-items verslepen naar een andere dag of ander tijdstip, zodat je je agenda gemakkelijker kunt onderhouden.

Slepen in de Google Agenda

Er is nu een nieuwe versie van de Google Agenda-app op Android beschikbaar. Deze update brengt een kleine, maar handige aanpassing met zich mee: gebruikers kunnen hun agenda-items verslepen. Voorheen was het zo dat je een item in je agenda moest openen en aanpassen, om dingen als een andere dag of ander tijdstip te kiezen. Natuurlijk werkt dit prima, maar het duurde relatief gezien lang om een kleine aanpassing te doen. Nu is dat wel anders: je pakt een item op en versleept hem naar het moment waarop ‘ie dan ingepland moet worden.

Dit verslepen kan helaas niet in elke weergave. Gebruikers kunnen items van dag tot dag verslepen in de dag- driedagen- en weekweergave, maar niet in de maand weergave (dat is misschien ook een beetje priegelen op kleinere schermen, met die dunne agenda-itemranden). Ook kun je natuurlijk ervoor kiezen iets van tijd te laten wisselen. Wanneer je een item hebt versleept, dan verschijnt er onderin beeld een notificatie met de boodschap dat het gelukt is, evenals de ongedaanmakenknop. De update is nu te downloaden uit Google Play.

  • Google Agenda
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.